Bilsalongen i Genève – bildextra från festen

Kvällen före den stora bilsalongen i Genève öppnar för journalister höll VW-gruppen traditionsenligt sin stora förfest. Koncernchefen Martin Winterkorn lät varje märke rulla fram sina bästa nyheter för året.

Här fanns allt från nya VW Caddy till den 450:e och sista Bugatti Veyron. Audi visade en snygg konceptbil och VW avslöjade att de sneglar på en coupébil mellan Phaeton och Passat.

Ny Skoda viktigast

Men den bil som kanske kommer att få mest betydelse för Volkswagen-gruppen och som kommer att synas mest på svenska vägar framöver var nya Skoda Superb.

Den lite stora, klumpiga och tråkiga bilen har fått en rejäl genomkörare och nya Skoda Superb är något helt annat än den gamla bilen.

– Det är början på en ny era för Skoda, sa chefen Winfried Vahland till ALLT OM BILAR under tiden han visade på de nya formerna runt motorhuven och sidan på bilen.

Vahland är av många tippad att ta över efter Winterkorn när koncernchefen i sin tur tar över som ordförande för VW-gruppen. Och med nya Superb kan Vahland tryggt se på när Skoda tar marknadsandelar från konkurrenterna.

Magnifika utrymmen

Det magnifika utrymmet i baksätet är förstås kvar och inredningen har fått samma omgörning som utsidan.

Lyckas Skoda hålla nere priset på nya Superb på samma nivå som i dag är det här som kombiversion en storsäljare, inte minst bland svenska tjänstebilsförare.

Nya Skoda Superb.

Lämna ett svar