Årets Bil – så viktigt är priset för Volkswagen

Sten Forsberg var själv på skid-VM i Forsberg och kunde heja fram Johan Olsson, Charlotte Kalla och de andra i landslaget till medaljerna.

– Vilken stämning det var, helt otroligt. Vi är mycket stolta över vårt samarbete med skidlandslaget och med Charlotte Kalla. Att de använder våra bilar betyder mycket, fyrhjulsdrift och Sverige, det hör ihop på något sätt.

Ni har haft en hektisk period med Svenska rallyt, skid-VM och nu det här. Blir det en lugn period framöver?

– haha, nej, men vi ska vara ödmjuka i framgången. Vi hade enormt roligt i Värmland också med Svenska rallyt, vilken spänning det var och för oss slutade det också perfekt, med seger.

Har ni känt på er att Passat kunde bli Årets Bil?

– Vi har märkt ett stort intresse för bilen och vi har sålt väldigt bra. Under januari-februari har vi sålt 40-50 procent fler bilar i år jämfört med förra året, och då var 2014 ett starkt Passat-år för oss. Men att få den här oberoende utmärkelsen av motorjournalisterna i Europa är väldigt viktigt för oss, det visar att vi har en väldigt bra bil att erbjuda.

Kommer det här att påverka försäljningen även i Sverige?

– Ja, absolut. Vi vann med Golf för två år sedan och märkte då att försäljningen ökade. Priset betyder mycket.

Vad händer framöver med Passat?

– Här i Genève visar vi upp Alltrack och laddhybriden GTE. Alltrack passar väldigt bra i Sverige och tack vare våra skatteregler så kan laddhybriden GTE bli en storsäljare. Det är två varianter av Passat som kommer att fungera bra i Sverige.

Lämna ett svar