OFFICIELL: Se Volvos nya kombimodell

De befintliga laddhybriderna XC90 T8 och V60 D6 kompletteras nu med nya V60 D5 Twin Engine.

Till skillnad från V60 D6 som har den gamla femcylindriga dieselmotorn på 215 hästkrafter får V60 D5 Twin Engine den fyrcylindriga D4-maskinen på 163 hästkrafter från den nya familjen.

Motorn samverkar med en elmotor som uppges ge 67 hästkrafter. Det totala vridmomentet uppges till 600 Nm.

Tre körprogram

Precis som i gamla V60 D6 erbjuder D5 Twin Engine Special Edition föraren att välja mellan tre olika körprogram, Pure, Hybrid och Power. I Pure körs bilen bara på el, som enligt Volvo ska räcka upp till fem mil.

Hybridläget är ett standardläge som kombinerar de båda drivlinorna och automatiskt portionerar ut kraft från de båda kraftkällorna. Väljer man Power är det maximal effekt och vridmoment som gäller.

Förbrukningen uppges vara 1,8 liter per tio mils blandad körning och 48 gram CO2 per kilometer. Det är samma siffror som för den starkare D6. Batteripaketet på 11.2 kWh är också samma som används i V60 D6.

Välutrustad från start

Volvo börjar med att bygga 500 exemplar av den nya laddkombin. Bilarna kommer att lackas i kulören Crystal White och förses med ett antal svartlackerade detaljer exteriört. V60 D5 Twin Engine får 19-tumshjul som standard. Inredningen präglas av en läderklädsel med vita sömmar.

Volvo har ännu inte berättat vad V60 D5 Twin Engine kommer att kosta.

Lämna ett svar