Aston Martin får helt nya motorer

Aston Martin är på väg att förnya sina drivlinor och har tecknat ett avtal med Mercedes. Därmed planerar Aston Martin att byta ut de motorer man köpt från Fords gamla motorfabrik i Köln.

Kontakterna mellan Mercedes ägare Daimler och Aston Martin har resulterat i rykten om att Mercedes tänker köpa en större andel av den brittiska biltillverkaren.

Men det tillbakavisar vd:n Dieter Zetsche.

– Jag tror inte att vi är bättre på att sköta en tillverkning av 4000 bilar per år än de som i dag sköter Aston Martin, säger Dieter Zetsche.

Vill inte öka ägandet

Och det är den stora skillnaden i storlek som är den största anledningen till att Dieter Zetsche inte vill öka ägandet i Aston Martin. Daimler äger i dag fem procent av Aston Martin samt rätten att leverera drivlinor, inklusive hybrider och V8-motorer. Daimler har inte betalt något för sina fem procent i Aston Martin.

Det finns, enligt branschanalytiker, en plan där Aston Martin tillsammans med Mercedes utvecklar en suv som ska visas 2017.

7500 bilar per år

Nissans förre chef för produktplanering, Andy Palmer, utsågs till ny vd för Aston Martin den 1 oktober. Och det var utnämningen av Palmer som öppnade dörren för ett samarbete med Mercedes.

Aston Martin sålde 4200 bilar förra året men vill nå minst 7500 bilar per år senast 2017.

Lämna ett svar