Varför skulle en potentiell köpare Vill VIN?

Individer och återförsäljare som säljer bilar får massor av frågor från potentiella köpare. Köpare vill veta fordonets underhåll historia, körsträcka och valfria funktioner, och vissa köpare vill veta ramnumret, eller VIN. VIN är ett 17-siffrigt serienummer för alla bilar som säljs i USA sedan årsmodell 1981. Vad finns i en VIN?

VIN-nummer är unikt för varje bil. Det identifierar märke, modell och årsmodell bilen gjordes. VIN-nummer berättar också när bilen byggdes, och vilken motor och växellåda installerades. VIN registreringsskyltar monteras på instrumentbrädan synliga från utsidan av bilen och på förarens dörrposten. Vissa tillverkare sätter VIN-nummer på motorer och växellådor, liksom. Addera Vem använder vins?

Eftersom VIN-nummer kommer alltid anslutas till ett enskilt fordon, vins är används av nästan alla organisationer som sysslar med motorfordon. De rättsvårdande myndigheterna spårar stulna bilar från VIN-nummer. Försäkringsbolag och State Motor avdelningar fordon använder VIN-nummer för att identifiera bilar. Tillverkaren håller reda på tjänsten och påminner genom VIN-nummer.
Hur kan en potentiell köpare Undersök en VIN?

Med ett VIN-nummer, en potentiell köpare kan undersöka historien om en bil han vill köpa. Det finns tjänster som kommer att visa om ett fordon har varit i en olycka eller anmälts stulna, hur många gånger bilen har sålts, och huruvida det har utestående återkallelser. Köparen kan också kontakta tillverkaren för att se vad som motor och transmission fordonet ursprungligen var utrustad med för att lära sig om någon av dessa poster har ersatts. Addera Vilka är riskerna till säljaren Avslöja VIN ?

Förutsatt att säljaren har varit rättfram i bilen notering, finns det ingen risk för säljaren att lämna ut den VIN. Nästan alla eBay Motors listor visar VIN. Många begagnade bilhandlare erbjuder en VIN rapport med varje bil de säljer, så att köparen kan känna sig trygga i sitt köp. De flesta köpare kommer inte att stänga en försäljning med en säljare som vägrar att avslöja VIN-nummer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150801.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.