Regler för bilförsäljningen

För lagligt att sälja bilar i någon stat, det finns regler som skall följas av både säljare och köpare. Medan många statliga regleringar följer samma allmänna riktlinjer, vissa särdrag varierar från stat till stat och beror på vilken typ av försäljning inträffar. Dealer Licensing

flesta statliga lagar har specifika licenskrav för motorfordon återförsäljare. Florida har sex klasser av återförsäljare licenser, som alla innehåller en strikt godkännandeprocess. Det finns också olika licenser för husbil återförsäljare och fritids återförsäljare fordon.
Dokument för privat eller Dealer Sales

köpebrev är ett viktigt dokument för att bevisa ägarskap eller överföring av äganderätten till ett fordon. Den bör omfatta inköpspriset, försäljning datum, namn på båda parter, och en beskrivning av fordonet.

Ett meddelande om försäljning lämnas in till länet tullindrivare kontor inom 30 dagar efter försäljning. För säljaren, skyddar detta mot ansvarsförsäkring ifall köparen inte ordentligt registrera fordonet. Titeln överföring avsnittet om titeln måste kompletteras av båda parter före försäljningen. Köparen måste registrera och överföra äganderätten innan äganderätten är etablerat.
Viktigt
p Om du köper eller säljer ett fordon från en annan stat, den stat där du registrerar bilen oftast kräver ett chassinummer (VIN) besiktning. Varje bil i landet har en unik VIN. En VIN inspektion kommer att kontrollera att VIN på fordonet matchar VIN på titeln.

Kontrollera din statens "citron lag" för att skydda dig mot dåliga inköp.

Var noga med att forskningen din statens regulatoriska krav. Det är ofta en bra idé att göra en privat försäljning på ett län tullindrivare kontor i fall det uppstår frågor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150785.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.