Vikten av hastighetsbegränsningar i en skola zon

I de flesta stater, kommer du att stöta sänkta hastighetsgränser i skolan zoner. Långsammare hastigheter skyddar skolbarn, föräldrar och lärare, och kan förhindra skadliga trafikolyckor. Medan de flesta hastighetsgränser i skolan zoner sväva mellan 20 och 30 km /h, kan du behöva sakta ner till så lite som 15 mph när de passerar vissa skolor. Lär dig om vikten av skolans gränser zon hastighet och hur lyda regler hastighetsbegränsningar hjälper till att hålla ditt samhälle säker. Barnsäkerhet

Eftersom barn är i allmänhet mindre försiktiga än vuxna, de är mer benägna att bli påkörd av en bil när de passerar på gatan eller leker nära vägen. Deras ringa storlek gör dem också svårare för dig att se från bakom ratten och det är troligt att inte överleva att bli träffad av en bil. När du sakta ner nära en skola, du både minska dina chanser att träffa ett barn och du minimerar kraft eventuella olyckor. Följa hastighetsgränser i en skola zon ger ett barn mer tid att komma ur din väg och gör det lättare för dig att komma till ett stopp om du ser ett barn i din väg.
Driver Säkerhet

hastighetszoner nära skolor främst existerar för att skydda barn, bromsa är också i ditt bästa intresse som förare. Skolbussar och ett stort antal föräldrar plocka upp och släppa av barnen under hela dagen betyder att trafiken i närheten av skolor tenderar att stanna och starta ofta. Stå fast vid sänkt hastighetsgräns ger dig mer tid att sluta när du behöver, minska dina chanser att krocka med ett annat fordon. Kraschar in i en bil eller buss på 20 mph kommer förmodligen ge mindre allvarliga skador än samma typ av kollision vid 40 eller 50 mph.
Allmänt Pedestrian Safety

övergångsställen i hög hastighet områden medföra risker även för de mest försiktiga vuxna fotgängare. Snabbt närmar mötande bilar får inte se fotgängare i tid för att stoppa eller sakta ner, speciellt i svagt tidig morgon och kvällstid. Utse en särskild hastighet skolazon skyddar instruktörer, föräldrar och andra samhällsmedlemmar från allvarliga skador som de passerar på gatorna i närheten av skolorna. Även på helgerna, skola crosswalks se ett överflöd av aktivitet på grund av fritidsaktiviteter och andra speciella evenemang. Köra långsammare i dessa områden skyddar alla fotgängare, oavsett ålder.
Traffic Flow

Du kan känna frustrerad när du måste sakta ner nära en skola, men kom ihåg att långsammare hastighetsgränser också kan hjälpa till att kontrollera trafikflödet i närheten av skolor. Eftersom bilar och bussar i skolan zoner tenderar att stoppa, starta och vända ofta, håller en lägre hastighetsgräns förare från att behöva slå igen på sina bromsar, vilket orsakar plötsliga trafikstockningar. Sänkt hastighet minskar kraftigt risken för att få in en olycka och hindrar trafiken. Även stänkskärm Benders och andra små olyckor kan backa upp trafiken och fördröja andra förare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145947.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.