Hur man avkoda en 1995 Dodge Neon s VIN-nummer

Infördes 1995, är Dodge Neon en framhjulsdriven kompakt bil som var ersättare för både Dodge och Plymouth skuggar modeller halvkombi. Liksom alla post-1981 fordon varje Neon enligt lag skyldiga att ha en VIN, eller "chassinumret." Detta visas vanligtvis på en dekal på bilens förarsidan dörrposten eller på en plåt på förarsidan instrumentbrädan under vindrutan. VIN är en 17-tecken, alfanumerisk kod. Dessa siffror och bokstäver anger information om din Dodge Neon. Saker du behöver
VIN-nummer
Visa fler instruktioner
1

Leta VIN-nummer på din Dodge. Det kommer att vara i ägarens papper om du fortfarande har dem. Om inte, kontrollera förarens dörrposten sidodörr (öppna dörren och titta efter ett klistermärke längs insidan ram). Om det inte finns där, titta på utsläppen klistermärke som sitter under huven eller på framrutan.
2

Analysera tecken 1 för att förstå ursprungslandet (1 för USA, 3 för Mexiko) . Addera 3

Analysera tecken 2 för att få göra (D eller B för Dodge, P för Plymouth, C för Chrysler).
4

Analysera karaktär 3 att få den fordonstyp (3 för en personbil).
5

Analysera tecken 4 för att förstå de säkerhetsåtgärder (E för dubbla främre krockkuddar och aktiva begränsningar).
6

Analysera tecken 5 för att få fordonet linjen (S för en Neon eller Neon Sport säljs i antingen USA, Kanada exporteras eller, 6 för en Neon eller Neon Sport sålts i Mexiko).
7

Analysera karaktär 6 för att få serien typ (2 för Baseline, 4 för Highline, 6 för en sport, M för manuella SE Bux bilar och A för automatisk Bux bilar).
8

Analysera karaktär 7 till få kroppen stil (2 för Coupe, 4 för Sedan).
9

Analysera karaktären 8 att förstå motortyp (C för en 2.0L enkel överliggande Head Cam, D för en 2.0L Dubbel OHC, och ett "?" för en 1.8L SOHC).
10

Ignorera tecken 9 och 10. Karaktär 9 är en kontrollsiffra som används för att bevisa giltigheten av VIN och berättar ingenting om Dodge Neon, medan tecknet 10 är det årsmodell (det kommer alltid att vara S för 1995).
11

Analysera karaktär 11 att lära monteringsfabriken där bilen byggdes (D för Belvidere, Illinois eller T för Toluca, Mexiko).
12

Anteckna tecken 12 till 17. Dessa representerar din individuella bilens serienummer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145359.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.