Hur Optimera bensinförbrukning i en VW Beetle Turbo

Bortom utformningen av en bil, har den enskilt viktigaste faktorn för en bils bränsleförbrukning att göra med vad föraren har direkt kontroll över. Du kan förbättra bränsleekonomin med lite sunt förnuft och de steg vi ska beskriva för dig här. Instruktioner
1

Behåll din bil. Det är enkelt men sant - en väl underhållen bil kommer att fungera mer effektivt, och du kommer att få bättre gas körsträcka. Objekt gillar förorenade tändstift, smutsiga luftfilter eller igensatta bränslefilter kommer att ha en negativ inverkan på din gas körsträcka. Även byte av enkla delar som filter och sensorer kan löna sig med mätbara effektivitetsvinster. Så trimma upp din bil, och kolla manualen för rekommenderade underhållsintervall.
2

Pumpa dina däck. Du kan förbättra din bränsleförbrukning med upp till 3 procent genom att helt enkelt hålla dina däck vid rekommenderat tryck. Kolla din instruktionsbok för det rekommenderade lufttrycket.
3

Shed extra tyngd. Ju mer vikt du bär, desto hårdare motorn fungerar och ju mer bränsle du använder. Om du bär på en massa extra vikt i bagaget, släppa det och njuta av besparingar i effektivitet.
4

Drive försiktigt. Det är inte en tävling där ute - det smidigare och stadigare du kör, desto bättre bränsleekonomi blir. I staden, starta och stoppa så småningom, och då på motorvägen, minska hastigheten vid ett fåtal mil per timme. Besparingarna kan vara betydande. Längs samma linjer, använd så höga växlar som möjligt hela tiden om du har en manuell växellåda.
5

Tvätta och vaxa bilen. Det verkar som en liten sak, men en ren bil är aerodynamiskt "slippier" och kommer att använda mindre bränsle, särskilt på motorvägshastigheter.
6

överväga att öka uppsving för din motor turbo. En turbo, som den i din VW, förbättrar motorns effektivitet genom att komprimera och återvinning avgaser, vilket ger mer kraft och högre effektivitet än en normal motor. Men om du inte är en mycket skicklig mekaniker, är detta inte ett användarvänligt justerbart "tweak." Det finns prestanda butiker och mekaniker som är specialiserade på denna typ av arbete.
7

Byt ditt lager avgaser och intag med skräddarsydda modeller för högre effektivitet och makt. Det finns en mängd olika eftermarknaden tillverkare som gör VW-specifika intaget och byggsatser avgaser (se Resources nedan).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145131.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.