Hur byta olja på en 2006 Honda TRX400EX

Den 400EX har varit vapen val för den kräsne ATV racer sedan Honda introducerade det 1999. Den 400EX fick sin första stora redesign under 2005, som till stor del fokuserat på att omforma ATV fendrar och strålkastare. Liksom de flesta saker som byggts av Honda, är 400EX motor relativt skottsäker, men hålla den race-ready gångjärn till stor del på den uppmärksamhet som den får från dig. Som rekommenderas av Honda, bör du byta olja och oljefilter var 600 miles, såvida ATV aktivt tävlade. Konkurrens maskiner bör ha sin olja och filter bytas efter varje lopp. Saker du behöver
dräneringskärlet
10 mm hylsa
Ratchet
14 mm hylsa
16 mm hylsa
Shop handdukar
Oil spolarbehållarens krossa (Art nr 90441. - 425-000) katalog Motor krossa brickan (del nr. 94.109-12.000) katalog Momentnyckel
8 mm hylsa
Oljefilter (Art nr. 15412-HM5-A10) katalog 2 liter SAE 10W-40 mc-motorolja
Visa fler instruktioner
1

Flytta 400EX till en väl ventilerad plats och starta motorn. Låt motorn varm i två till tre minuter, sedan stänga av motorn. Skruva av oljepåfyllningslocket från den vänstra sidan av oljetanken, som ligger mellan oljekylaren och framsidan av motorn. Placera ett uppsamlingskärl under oljetanken.
2

Ta avloppet bulten från botten av oljetanken, med hjälp av en 14 mm hylsa och spärrskaft. Låt oljan rinna ut i avloppet pan och glida krossa brickan loss pluggen trådar. Rengör kontakten trådar med en butik handduk, sedan glida en ny krossa brickan på avtappningspluggen.
3

Ta bort skruvarna som håller hasplåten till botten av 400EX, med hjälp av en 10 mm uttag. Dra hasplåten bort från ATV att avslöja bolt motorn avloppet på vänster sida av vevhuset. Flytta dräneringstråget nedanför avloppet bulten, skruva av avloppet bulten från motorn, med hjälp av en 16 mm hylsa, och låt den kvarvarande oljan rinna. Byt ut motorns avlopp bricka bult krossa.
4

Torka oljan dräneringshål ren. Skruva oljan bult Tankdräneringen på plats och dra den till 15 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Dra åt bulten motorn avlopp till 18 foot-pounds. Lyft hasplåten på plats och tätt åt bultarna hasplåt.
5

Flytta dräneringstråget till höger sida av motorn, strax under den runda oljefilterlocket. Ta bort oljefiltret bultarna, med en 8 mm hylsa. Dra luckan och oljefilter av motorn. Skjut ett nytt oljefilter - inför "utanför" märkning tryckt på filtret utåt - och skjut tillbaka locket. Dra åt bultarna till 7,8 foot-pounds.
6

Fyll oljetanken med 1,5 liter SAE 10W-40 mc-motorolja och skruva sedan oljepåfyllningslocket på plats. Starta motorn och låt den gå på tomgång i fem minuter. Kontrollera om det läcker vid båda bultarna oljebytesintervaller, liksom oljefilterlocket. Stanna motorn och kontrollera oljenivån, med mätstickan bifogas oljepåfyllningslocket. Lägg till mer olja om det behövs, för att höja oljenivån ovanför nedre strecket tryckt på oljestickan. Skruva på oljepåfyllningslocket tätt på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111817.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.