Hur man installerar SAI Block Off tallrikar på en Triumph S3

Även känd som Speed-Triple har Triumph S3 en tre-cylindrig 1050 cc motor med elektronisk bränsleinsprutning. Den sekundära Luftintag (SAI) i spridarna är konstruerade för att uppfylla utsläppskraven med re-cirkulerande avgaser och minska CO2. Även SAI teknik krävs i många orter, men det begränsar också peak hästkrafter med cirka 10 procent. Allvarliga ryttare kan uppnå maximal hästkrafter av Triumph S3 genom att installera SAI blocket-off plattor från ett kit. Jobbet kräver mekanisk expertis, elektronisk tuning utrustning, samt kunskap om insprutningssystemet. Saker du behöver
Triumph S3 servicemanual
SAI blocket-off plate kit
standardverktyg
Flytande packning
Momentnyckel
EFI programmerbara mottagaren
Visa mer Instruktioner
1

Parkera motorcykeln på centralstödet. Ta förarsadeln och koppla loss kablarna från batteriet.
2

Stäng av bränslet petcock på undersidan av bensintanken. Lossa klämman som håller fast petcock bränsleledningen till bränslepumpen. Dra slutet av raden av bränslepumpen för hand. Ställ tanken åt sidan.
3

Lossa klämman på intaget slangen på luft rutan. Dra slangen utanför lådan för hand. Avlägsna luften rutan.
4

Lossa SAI slangarna från tungventiler på kamaxelkåpa. Lossa och ta bort skruvarna som håller fast ventilen täcker till kamaxelkåpa. Lyft av ventilkåporna för att komma till SAI öppningarna på spridarna.
5

Placera SAI blocket-off plattor ovanpå SAI öppningarna på spridarna. Bestäm toppen och botten av plattorna genom att vrida var över, efter behov, tills de förskjutna bult portarna på plattorna linje med hålen där ventilkåpan bultarna togs bort.
6

Applicera flytande packning till bottenytorna av SAI blocket-off plattor. Tryck på varje platta på plats ovanpå en SAI öppning vid en injektor.
7

Ta bort tungventiler från kamaxelkåpa. Montera pluggarna från SAI satsen i portarna där tungventiler togs bort.
8

Placera ventilen täcker ovanpå kamaxelkåpa. Trä bultarna ventilkåpan på plats för hand. Dra åt bultarna till det rekommenderade åtdragningsmomentet som anges i Triumph S3 servicemanualen.
9

Återkoppla luft rutan och anslut intaget slangen till boxen. Sätt tillbaka gastank och anslut bränsleledningen till bränslepumpen. Slå på bränsle petcock. Starta motorn och låt den gå på tomgång vid normal arbetstemperatur.
10

Anslut en EFI programmerbar tuner till den elektroniska styrenheten (ECU) på motorcykeln. Ställ EFI tuner till "Non-SAI" och återställa tändinställningen genom att programmera den rekommenderade inställningen till EFI tuner. Koppla tunern från ECU när inställningen är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111445.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.