Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man balanserar gjutna aluminium

Balanserad hjul är nödvändiga för en mjuk gång. Tillverkaren balanserar hjulet gjuten aluminium och däck montering innan du köper den med noggranna specifikationer och installerar dem på fordonet medan monteringen. Aluminiumfälgar kan bli obalanserad från långvarig användning eller efter att du reparerar en punktering. Den balancer konen kanske inte passar in i navhålet ordentligt eller kan bottna efter gång. Att köra din bil med hjul som inte är balanserad kommer att få den att vibrera på runt 40 mph, blir allvarligare när du når högre hastigheter. Saker du behöver
Elektronisk hjul balansering maskin
Balancer kon
Whetstone (tillval) katalog Vingvred med tryck cup
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera balanseringsanordningen konen på baksidan av hjulet. Standard hjulbalansering kottar får inte plats i navhålet korrekt eller kan ha slitits ned och flyttas. Prova att flytta Käglan runt med fingret. Om det rör sig inne i navhålet eller inte längre centrerad, ta bort det.
2

Reparera din kotte eller få en ny. Du kanske kan återanvända din nuvarande Käglan. Det kan helt enkelt behöva rengöras till re-balans. Om den har en liten repa eller buckla kan du polera ut ofullkomlighet med ett litet bryne. Om Käglan är mycket korroderat eller har stora skador, bör den bytas ut. Balansera kottar köps utifrån diametern på navkapseln och navhålet. Så
3

Skjut nya eller reparerade kona på axeln av balansaxel maskin som den avsmalnande längs sidan är vänd bort från maskinen. Placera hjulet på axeln så att baksidan av den mot maskinen.
4

Placera vingmuttern på axeln och dra upp mot hjulet. Kontrollera att du använder en vingmutter som har ett tryck kopp på den för att undvika skador på hjulet. När trycket cup i kontakt med hjulet, skruva att dra åt så att Käglan glider in i navhålet.
5

Kontrollera skärmen på balanseringsmaskinen att se till att det står att hjulet är Nu balanseras. Om den inte är det måste du prova en annan Käglan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102044.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.