Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Ställa Vridmoment för Wheel Nuts

Vid montering av hjulen på ett fordon, är det viktigt att du drar åt hjul muttrarna med tillverkarens specifikationer på åtdragningsmoment. Vridmomentet är måttet på mul-pounds som beskriver hur hårt muttrarna sitter fast. Om de är för lös, kommer hjulet inte ordentligt och säkert fastsatt på fordonet. Om de är för hårt, kan nötterna "stretch," orsaka sprickbildning, klippning, lossa och bryta. Det är därför absolut nödvändigt på bilens hantering och säkerhet som du dra åt muttrarna exakt. Saker du behöver
Hjul
Thread chaser eller knacka
skruvar /muttrarna
Lug nut skiftnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Forskning hjulet lug nut vridmoment specifikationerna för din bil. Du kan hitta dem i din instruktionsbok, på ett återförsäljaravtal och på de flesta mekaniker butiker.
2

Hitta rätt antal skruvar /muttrarna och lug storlekar mutter du behöver för din bil. Dessa specifikationer finns i de flesta bruksanvisningar eller från återförsäljare och mekaniker.
3

Använd en tråd chaser eller knacka på för att se till att gängorna på muttrarna är rena och torra. Annars kanske du inte mäter vridmoment korrekt.
4

Fäst muttrarna till bilen med en klack skiftnyckel.
5

Använd en momentnyckel för att avsluta åtdragning och att exakt dra åt muttrarna på tillverkarens specifikationer. Dra åt muttrarna i ett korsvis över hjulet för att säkerställa enhetlighet.
6

du åt muttrarna efter att du har kört fordonet mellan 50 och 100 miles, särskilt om du har nya hjul. Detta justerar för någon metall skevhet som kan ha uppstått samtidigt bryta i nya hjul eller bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101867.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.