Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du ansluter en Leak Proof Stem Tire Valve

Ett däck ventilskaft, placerad inuti fälgen materialet, medger uppblåsning av slanglösa däck. När däcket sitter inuti fälgen, kan luft eller andra material injiceras genom däcket ventilspindeln. Korrekt sittplatser av ventilskaftet i kanten säkerställer några läckor kommer att inträffa. Återkommande kontroll av ventilskaftet kan avslöja sprickbildning eller försämring av ventilskaftet materialet. Om ventilskaftet är förstörd, bör du byta ut den. Ventilspindeln ersättare på däck förändringar kommer att bidra till att felaktiga eller nedbrutna stammar inte tömma däcket under körning på väg. Instruktioner
1

Bestäm om ventilskaftet har en ring-tryck, eller TPMS. Om ventilskaftet är så utrustad, att avlägsnandet av däcket från fälgen tillåta åtkomst till de TPMS före avlägsnande av skaftet. Avlägsna TPMS ventilen enligt tillverkarens instruktioner, som varierar från däck.
2

Identifiera ventiltypen stammen ersättare. Högtrycksventilen stjälkar kommer att överskrida toleransen av normala personbilsdäck. Om du förväntar däcktrycket att överstiga 65 PSI, använd högt tryck ventil stjälkar, eller läckage kan uppstå.
3

bort hjulet från fordonet och tömma däcket. Rotera fälgen för att tillåta åtkomst till ventilspindeln. Skjut däcket sätet bort från fälgen vid punkten ventilskaftet är ansluten till kanten. Inspektera ventilspindeln för att säkerställa att ventilen inte är fastklämd eller låst med någon kvarhållande hårdvara. Om hårdvara finns, ta bort den. Med hjälp av en platt skruvmejsel, bända kanterna på ventilskaftet bort från insidan av fälgen för att lossa ventilspindeln.
4

tag i ventilskaftet med en tång från utsidan av RIM. Dra ventilskaftet ur fälgen.
5

Rengör området i och kring ventilspindeln hålet med ett milt rengöringsmedel. Torka området och inspektera för partiklar som kan leda till ett bredvidliggande sittplatser av ventilskaftet yta. Rengör ytan igen vid behov.
6

Applicera en liten mängd av flytande diskmedel till ventilspindeln anslutningspunkt för att smörja den nya ventilspindeln före införing.
7 < p> Sätt ventilskaftet i fälgen genom att trycka den bakre änden av ventilskaftet genom fälgen från ytterkanten. Inspektera det inre av fälgen för att säkerställa ventilskaftet är helt införd. Vrid spindeln lätt att se skaftet sitter korrekt och snyggt. Fästa någon klämma-på stil hårdvara eller nötter krävs på baksidan av ventilskaftet.
8

Inspektera ventilskaftet för att säkerställa att det är rätt placerad, och byt däcket sittplatser mot fälgen. Blåsa upp däcket och inspektera efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101876.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.