Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Riktat Vs. Oriktat Däck

Passagerare fordonsdäck kan indelas i två huvudkategorier, riktad och oriktat däck. Innan du väljer ett däck, är det viktigt att känna till fördelarna med nackdelarna för varje design. Definition

Directional däck kännetecknas av att ha en "riktad" slitbanemönster, det vill säga ett slitbanemönster konstruerad för att utföra sitt bästa vid rotation i en särskild riktning. Oriktade däck har ett slitbanemönster som är utformad att utföra lika bra oberoende av däckens rotationsriktning.
Vått väder

Directional däck har överlägsen vattenplaning resistans- icke-riktat däck. Detta beror på att deras riktade slitbanemönster är utformad för att kanalisera vatten från mitten av däcket.
Bromsning och Hantering

Riktningsventiler däck erbjuder något bättre hantering än rundstrålande däck. När en designer vet att ett däck bara kommer att rotera ett sätt, kan de ingenjör slitbanemönster för maximalt grepp och stabilitet när däcket rullar i den riktningen. Addera Estetik

många bil entusiaster dras till riktade däck för estetiska skäl. Directional däck har en mer aggressiv ser däckmönster jämfört med oriktade däck.
Slitbaneslitage

Rundstrålande däck vinner jämförelsen slitbanan slitage. Icke riktade däck kan roteras (bytte) till olika sidor av fordonet, förlänga deras liv, och göra ojämn slitbana slitage lättare att korrigera. Däremot kan riktade däck endast vridas framåt eller bakåt på samma sida av bilen.
Identification

Riktningsventiler däck kan identifieras genom en pil på sidan av däcket som anger den avsedda rotationsriktningen. Rundstrålande däck kommer inte att ha denna märkning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101211.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.