Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Återställa en Auto med vattenskador

En översvämning, ett internt problem i bilen eller bara lämna taket öppet i ett åskväder kan lämna golvmattan i bilen med vattenskador. Det är frestande att bara lämna mattan till "torka naturligt." Risken är, att den tjocka mattan och undermat kan hålla vatten långt efter den initiala skadan, vilket leder till mögel och även rost skador på bilens kaross. Ta bort vattenskador innan det underlättar ytterligare skador på din bil. Saker du behöver
Handdukar
Desinfektionsmedel
Fan
Vattenslang
Klädstreck
Carpet Cleaner Review Sponge
Stiff rengöringsborste
Padding
Tape
Vakuum
Visa fler instruktioner
en handduk

Använd för att suga upp fukt. Ta bort mattan från golvet i bilen och hänga upp den på tork, företrädesvis utanför. Det är omöjligt att torka undermat eller stoppning, så när du har tagit bort det, kommer det att behöva kasseras. Medan mattan torkar, rengöra och torka golvet i bilen med desinfektionsmedel. Om du har en, pekar en elektrisk fläkt på golvet i bilen för att hjälpa den torka ordentligt.
2

Ta mattan och hänga den på ett klädstreck utanför. Använd en hög effekt trädgårdsslang att suga och rengöra mattan ordentligt. Spränga båda sidorna av mattan, från topp till botten, och fortsätt tills vattnet rinner av mattan är klar.
3

Work en industriell styrka renare mattan i det våta mattan med en svamp medan den fortfarande hänger utanför. Försök inte täcka hela mattan på en gång, utan arbeta en kvadratmeter i taget, städning grundligt i en cirkelrörelse. Använd en hård borste om mattan är mycket smutsig. När du har rengjort ett område, slang ner ordentligt tills vattnet från att plåstret är klart. Sedan gå vidare till nästa område av mattan. Det är en bra idé att något överlappa varje område som du städar.
4

Låt mattan torka helt. Du kan behöva ta det inomhus eftersom det kan ta ett par dagar innan det är helt torrt. Låt det hänga om möjligt. Mattan kan lämnas att torka på en ren golvet inne i ett varmt rum, men se till att du slår över till att torka båda sidorna. Använd elektriska fläktar för att hjälpa till med torkningen om du har någon.
5

Köp ny stoppning och nytt band för att fixera mattan på golvet i bilen. När du har ersatt den torra mattan, dammsug den flera gånger för att avlägsna allt rengöringsmedel eller andra rester.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123051.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.