Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort vax rester från svart bil Molding

Vax rester kvar efter rengöring och vaxning en bil kan vända den svarta gjutning och trim ytor-platta eller texturerat vinyl, gummi eller metall-matt eller vit. Eftersom vax är klibbigt, kan vax rester också samla damm, smuts, pollen och annat skräp över tiden, vilket ger svart bil formytor en brunaktig eller gult utseende. Borttagning av vax rester från svart bil gjutning kräver att du använder ett lösningsmedel, eller kommersiell bil-safe avfettningsmedel eller vax borttagning produkt som innehåller ett lösningsmedel, för att bryta ner och lösa upp vaxet. Saker du behöver
Tvättsprit
Bil-safe avfettningsmedel eller vax avlägsnande produkt (tillval) katalog luddfri mikrofiberduk dukar
bomullspinnar
mjuk pensel tandborste
Citrus-baserade rengöringsmedel (tillval) katalog Toothpick
Liten, platt skruvmejsel (tillval) katalog Molding renare
Black gjutning restaurering jämförelsetjänsten Vegetabilisk olja (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Lös vaxet. För att lösa med ett lösningsmedel såsom alkohol, häll lösningsmedel på en mjuk, luddfri mikrofiberduk och sedan torka den över vaxartad resttillväxt på gjutning. När du har helt fuktade ytan, vänta i ungefär 10 minuter. Om du använder en kommersiell bil-safe avfettningsmedel eller vax avlägsnande produkt, följ instruktionerna på förpackningen för upplösning och avlägsnande av vax och sedan gå till steg 3.
2

bort vaxet rester. Och torka av ytan med samma trasa för att överföra återstoden från ytan till ditt trasa. Upprepa med färska dukar som behövs tills du inte längre kan se vax rester. Om vaxet inte lossna, spraya ytan med en citrus-baserade rengöringsmedel, vänta 10 minuter och sedan försiktigt och torka den med en trasa.
P Om hantera strukturerad gjutning, doppa huvudet av en bomull kompress eller tandborste i din lösningsmedel och borsta listen för att lossa vaxet innan blotting med trasan. För att ta bort vaxet från sprickor, springor eller sömmar, skrapa med en tandpetare eller i utkanten av en liten, platt-skruvmejsel och torka sedan med en bomullspinne.
3

Rengör och återställer gjutning när du är klar avlägsnar vaxrester. Applicera en icke-vax-baserade gjutning renare och sedan en svart gjutning restaurering produkt för att återställa bleknade områden, fylla sprickor, ytor glans och skyddar listen från UV skador och /eller repor. För att använda produkterna, följ instruktionerna på förpackningen, eftersom instruktionerna för tillämpning och användning av olika rengörings-och restaurering skiljer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122689.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.