Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur ta hand om Automotive Klarlack

Idag nästan 95% av alla alla inhemska fordon anländer från fabriken med en klarlack finish. Klarlack färg (även kallad tvåstegs färg) kan lätt underhållas av den genomsnittliga fordonets ägare som vet vad det består av. Klarlack innehåller ett harts bas precis som vanlig färg förutom den saknar pigment. Klarlack har speciella tillsatser kemikalier som hjälper den motstår oxidation och UV (ultraviolett) ljus, som håller ytan på klarlacken och pigment färgen nedanför den från Avtrubbning eller torkar ut. Processen för att upprätthålla en god klarlack yta kan utföras av den genomsnittliga fordonsägaren. Saker du behöver
Meguiars Quik Detailer
NXT Wash Generation Car
Diskmaskiner tvål (mild) katalog mjukt vantar
Handdukar
Klarlack bespruta
Meguiars schampo och balsam
Bucket
Wax
maskeringstejp och papper
Visa fler instruktioner
1

Ordna att parkera bilen i ett slutet utrymme som håller lacken borta från direkt solljus, dimma, regn, vägsalt, damm, luftburna spray och utsläppen till atmosfären. Parkera fordonet under någon takfot eller skjul tak, om du inte har en sluten garage. Hitta en plast kapell med stolpar och uppföra den i en bekväm plats för parkering. Om ingen solid täckning kan erhållas eller som köper en bil täcka och installera det varje kväll på fordonet. De flesta skador på klarlack resultat från utanför exponering och oxidation. Håll bilen inne eller täckt.
2

Tvätta bilen utan att misslyckas varje vecka. Meguiars har en speciell formel för tvätt klarlack avslutar kallas NXT Generation, som innehåller mild tvål för att lyfta och separera mikroskopiska partiklar från lacken. En annan produkt, Gold Class Car Wash, också kan användas för bättre resultat än vanliga tvättmedel och tvålar. Annars använder ett milt diskmedel.
3

Tvätta och skölj fordonet. Doppa en mjuk fiber tvätt mitt i en hink fylld med tvål och vatten. Använd cirkulära rörelser med kardan, med början högst upp på fordonet och arbeta dig nedåt. Tvätta och skölj endast en panel i taget för att undvika tvål strimmor. Under den dagliga driften, tvätta alla fågelspillning, insekter splatter, urin eller träd fläckar bär direkt från fordonet.
4

Använd en klarlack renare och polish för att ta bort dis, oxidation eller svåra fläckar på den tydliga coat finish. Ju renare och polska har speciella kemikalier för att ta bort ojämnheter som vanlig tvål och vatten tvätt inte kommer bort. Använd Meguiars Quik Detailer att återställa sådant villkor på klarlack. Använd renare och polera varje månad eller så efter en schemalagd tvätt. Använda cirkulära rörelser, som arbetar från topp till botten med samma metod som används för att tvätta.
5

Applicera en kvalitets icke-slipande vax till bilens färg varannan månad. Använd en pasta eller kräm vax, eller välja en av Meguiars produkter avsedda för klarlack finish. Vax fordonet med cirkulära rörelser en panel i taget och vänta på att vaxet torka. Torka bort all vax rester med en mjuk frottéhandduk. Alltid vax inomhus om möjligt, kommer sedan direkt solljus förtid torka vaxet under ansökan.
6

Köp en liten aerosol burk klarlack spray för touch-ups och panel ommålning. Tvätta ytan med tvål och vatten. Maskera området med papper och maskeringstejp. Applicera tunna lager av klarlack spray, med en fram och tillbaka rörelse, släppa spraymönstret nedåt. Inte tvätta eller vaxa området i upp till en månad för att möjliggöra härdning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122895.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.