Hur att rengöra din bil motor utan att skada Elektronik

Motorn i bilen är som hjärtat, utan att motorn bilen inte skulle vara mycket bra. Din motor kan inte vara något spektakulärt, men det får dig runt. Eller du kan vara en stor hästkrafter fläkt med en kraftfull motor och eftermarknaden delar. Hursomhelst är det en bra idé att rengöra bilens motor att hålla det ser bra ut. Du kan rengöra bilens motor utan att skada elektroniken använder några material från runt ditt hem. Saker du behöver
Vattenslang
Motor avfettningsmedel
plast soppåsar
Tape
Sprayflaska
Bil tvål
tvätta mitt
Gummi och vinyl Protectant
Microfiber handdukar
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna i flera timmar. Du kan inte rengöra motorn när det är varmt eller hett. Kallt vatten på en varm motor kan orsaka skada. Du kan också enkelt bränna huden på upphettade motorkomponenter.
2

Wrap plast soppåsar runt varje del i motorrummet som du inte vill bli blöt. Wrap generatorn, luftfilter, elektriska anslutningar, mätare och andra utsatta filter. Vira plasten runt delen och tejpa plasten nära botten för att hindra vatten från att komma till del.
3

Spraya motorrummet med avfettningsmedel. Spraya endast de delar som har fett och smuts uppbyggd. Spraya brandvägg och låt avfettningsmedel blöt i 20 minuter.
4

Skölj avfettningsmedel av med en vattenslang utan munstycke. Med hjälp av en kraftfull sprutmunstycke kan tvinga vatten in på ställen det inte behöver vara. Kontrollera de områden som städades att se till att de är helt rena. Du kan upprepa detta steg om det behövs.
5

Sätt en dime storlek mängd bil tvål i en sprayflaska och fyll den med vatten för att rengöra andra områden i ditt motorrummet för hand. Använd en tvätta mitt att noga skrubba dessa områden och sedan blöta handsken med rent vatten för att få soap av dessa delar.
6

Låt motorn torka helt. Ta bort plast soppåsar och tejpen från alla delar. Du kan stänga av motorn i några minuter för att låta det torka snabbare.
7

Ansök plast och vinyl skyddsmedel med en mikrofiberduk. Använd den till slangar och plastdetaljer. Låt den skyddande torka innan du startar motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/122055.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.