Hur man rengör ett rostfritt avgassystem

Även om rostfritt stål är mycket tålig, kan det börja se slitna och trötta över tiden. Rostfritt stål är relativt ogenomträngligt för korrosion, men om det är kontinuerligt exponeras för grus och smuts, kommer den så småningom att degenerera. Därför är det viktigt att rengöra din rostfritt avgassystem från gång till gång. Överväg rengöring avgaser säsongsvis för att hålla den i toppskick. Saker du behöver
Diskmedel
1500 - eller 2000-grit sandpapper
vatten
metall polish
trasor Bomull
Visa fler instruktioner
1

Avfetta avgaserna genom att tvätta det med varmt tvålvatten. Diskmedel fungerar bra för avfettning. Fyll en hink med varmt vatten, tillsätt tvål och vips den runt med handen. Fukta en mjuk bomullstrasa och skrubba avgaser tills allt fett är borta. Skölj trasa i rent kranvatten och torka alla spår av tvål av avgaserna.
2

Blötlägg din sandpapper i vatten i en halvtimme. Gnid våtslippapper på avgaserna med hjälp av en fram och tillbaka rörelse, gå med säden. Slipning avgaserna hjälper till att bli av små partiklar som har blivit inbäddade i metall över tiden. Ta din tid med detta steg, och grundligt sand över hela avgassystemet, med måttligt tryck och doppa din sandpapper i vatten när det verkar bli torrt. Addera 3

Använd en torr bomullstrasa för att torka avgassystemet efter slipning den med våta sandpapper. Leta efter några trista områden som kanske behöver lite mer uppmärksamhet.
4

Använd en ren bomullstrasa att tillämpa metall polish. Applicera metall polish till avgasröret och kraftfullt gnid in den rostfria. Ju mer energiskt du gnuggar den polska in, desto större glans kommer att bli. Förutom att hjälpa rostfritt stål ser sitt bästa, metall polish fungerar som en barriär mellan det rostfria stålet och de miljöfaktorer som tråkigt utseende och så småningom korroderar det.
5

Torka eventuellt överskott metall polish från avgaserna med en ren bomullstrasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121513.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.