Avancerade plåt tillverkning Tekniker

Specialty verktyg används för olika tillverkningstekniker plåt tekniker. Det är användningen av dessa verktyg som kan tyckas besvärande för dem obekanta med dessa tillverkningsprocesser. Med övning kommer dock även den mest oerfarna anpassa hoppfull lära sig att producera praktiskt taget alla anpassade delen av plåt. Metall Klippning

skjuvning Plåt är processen att trimning av en del plåt till lämplig storlek från ett ark metallvals. Denna process används för att skära plåt från en rulle och för att skära intrikata mönster i plåten. Plåtsax kan vara handhållna verktyg som liknar en sax, eller de kan vara stora, hydrauliskt påverkade maskiner. Skärning av plåt till rätt storlek är både en grundläggande och en avancerad teknik, eftersom en Fabricator, måste du kunna mäta hur mycket plåt du behöver för att producera den del du fabricerar.

Forming Kurvor

Kurvor bildas i plåt med ett verktyg som kallas en engelsk hjul. Detta verktyg utnyttjar två metall dör placeras ovanpå varandra mellan vilka en plåtpanel passeras flera gånger. Formen av metallen formarna bestämmer den slutliga konturen av plåten. Även om det är relativt lätt att använda en engelsk hjul, kommer svårigheten att producera delar som är samma form. Ta till exempel, fendrar på en beställnings-bil. Även om det kan vara relativt lätt att bilda en fender, kommer det verkliga skicklighet i att producera en spegelbild av att fender för den andra sidan av fordonet. Det tar ofta många år av praxis och finslipa teknik för att bilda hög kurvor kvalitet metall med en engelsk hjul som är konsekvent form.
Producera Angles

plåt bromsen används för att producera vinklar i plåt. Det är ett enkelt verktyg att använda, men kräver noggrann mätning för att förhindra misshaping av metallen. Misshaped metall eller plåt som inte är böjd i rätt punkt kan inte vara rebent i rätt vinkel. Av denna anledning är det absolut kritiskt att få böjen och vinkeln riktigt första gången. Böjning plåten mer än en gång ger samma resultat som bockning ett gem flera gånger. Molekylerna av metallen bearbetas för mycket och bringa metallen att härda, vilket gör det sprött. Detta försvagar delen och kan leda till brott.
Dishing Sheet Metal

Dishing plåt utförs med ett verktyg som kallas en PLANERING hammare. Liknar i vissa avseenden till en engelsk hjul, arbetar en PLANERING hammare på ett annat sätt för att producera skål former som har en mycket snävare krökning än en engelsk hjul kan producera. Denna teknik består av en pneumatisk hammare PLANERING ligger på toppen av en metallform mellan vilka plåt föres. Som ni manövrera utlösningsventil av hammaren, kommer kraften av hammaren på dynan börjar snabbt att böja och sträcka plåten i en skål form. Ytan av plåten kommer inte att förbli jämn vid användning av denna teknik. Plåten måste vara klar med allt mindre aggressiva hammare och dör för att producera en smidig del.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92395.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.