Hur man mäter Wheel Hästkrafter

Measuring hjul hästkrafter exakt kräver ordentlig utrustning och säkerhet för ett exakt test. Wheel hästkrafter skiljer sig från motorns hästkrafter genom att den mäter hur mycket ström din motor faktiskt lägger till marken snarare än hur mycket det är att göra innan effektförlust genom drivlinan. Mätning detta kräver användning av en dynamometer eller dyno för kort. En dyno är en komplicerad och dyr utrustning som du betalar för att få tillgång till en reparation eller prestanda bil affär om du inte har fri tillgång till en. Saker du behöver
Dynamometer
Cirka 70 dollar per prov
Visa fler instruktioner
1

Lär dig skillnaden mellan en motor dyno och ett chassi dyno. En motor dyno arbetar med motorn ur bilen genom att beräkna exakt hur mycket kraft motorn utövar på en given massa vid olika varvtal hastigheter. De hästkrafter och vridmoment siffror som publicerats av biltillverkare är från motorn dynos och återspeglar inte hjulet hästkrafter. Hjulet hästkrafter siffra mäts med hjälp av ett chassi Dyno, där hjulen utöva kraft på roterande valsar. Valsarna snurra fortare och snabbare eftersom det vridmoment som utövas av hjulen ökar. Således hjul hästkrafter beräknas. Denna siffra kommer alltid att vara lägre än hästkrafter mätt på en motor dyno eftersom vissa strömmen bryts när den överförs via drivlinan.
2

Hitta en lokal dynamometer operatör vid en ansedd bil tuning etablering. Forskning ditt val noga för att se till att de kommer att hantera din bil på ett säkert sätt och ger korrekta resultat. Prova att besöka fordonsindustrin tuning forum för att hitta andra aktörer entusiaster har haft en positiv upplevelse med. En billig eller felaktigt underhållen Dyno kan vara mer än bara felaktig. Allvarliga skador kan uppstå på din bil om den hoppar av rälsen under testningen, speciellt troligt om du har en hög-driven bil. Försök att schemalägga ett besök innan du utför några prestationskrav ändringar. Detta gör att du kan jämföra resultaten för att se eventuella uppnådda vinster. Bild på att betala mellan $ 40 och $ 100 för denna tjänst.
3

Kontrollera din bil är fritt från underhåll frågor som skulle kunna uppdagas vid en dynamometer körning. Bilen kommer att revved hela vägen till redline och kommer att placeras i en miljö där stora påfrestningar läggs på drivlinan. Också, även med användning av fläktarna som används av de flesta dyno operatörer, är det inte möjligt att skapa en naturlig miljö med avseende på vindhastigheten. Se till att ditt kylsystem är i gott skick.
4

Utför testet med dyno operatören. Om du inte har erfarenhet, lämna detaljer som gör din bil och byta växel under hela körningen till den professionella. Du kommer att få en dyno ark som visar dina hjul hästkrafter och vridmoment vid varje varvtal. Medan inget test är perfekt, är detta ett ganska exakt mått på hur mycket grunt bilen faktiskt har. När du har installerat några prestationskrav ändringar och testa, använda samma chassi dyno i så nära samma atmosfäriska förhållanden som möjligt för en korrekt omtest.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92074.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.