Vad orsakar sprayfärg för att Wrinkle?

En perfekt påsprutade lack är resultatet av noggranna förberedelser, tunna lager av färg och tålamod. Om något av stegen är förhastade eller om torktiden rekommendationer inte följs, den förväntade glasartad slät färgytan sannolikt kommer att urarta till en skämd, fläckigt eller skrynklat röran. Om detta inträffar, måste färgen tas bort, beredda objektet igen och ytan målas korrekt. Tung Single Coat

Fördelen av sprayfärg är den hastighet med vilken färgen appliceras. Målaren behöver inte oroa dig för penslar, stökigt lösningsmedel och öppna burkar som oavsiktligt kan tippa. Med bekvämligheten av sprayfärg kan komma en förväntan att färgen kan appliceras i ett tjockt lager. Detta antagande är felaktigt. Sprayfärg bör tillämpas i flera tunna lager, som var och en får torka helt innan applicering av ytterligare lager. Om sprayfärg appliceras i ett enda tjockt lager, kan vikten av färgen vara för stor och den färgen kommer rynka eller sag när det torkar.
Otillräcklig Torktid
< p> Om ett första skikt av sprayfärg inte får torka tillräckligt innan andra skiktet appliceras, kan lösningsmedlen och torkmedel i andra färgskikt äventyra det hårda skalet av den första beläggningen, omvandla den till en slemmig, instabil yta. Som ett resultat, försöker den andra beläggningen att binda till en instabil substrat. I detta fall, toppbeläggningen rynkor eftersom den förlorar vidhäftning till objektets yta.
Ytförorening

annan orsak bakom rynkig påsprutade färgen är ytförorening . För sprayfärg torka ordentligt, måste den ha en ren, torr och väl förberedd yta. Om ytan är förorenad med lösningsmedel eller rengöringsmedel film kvar från stegen Ytans förbehandling, kan det återstod reagera med bärarna sprayfärg och orsaka sprayfärg att skrynklas när det torkar. I detta fall måste färgen avlägsnas och ytan åter rengöras innan de målas.
Inkompatibla produkter

färgformuleringar varierar från en färg linje till en annan. Vissa använder akryl-eller vatten-baserade bärare. Andra färger är lack-baserade, och en del drivs av flyktiga epoxi lösningsmedel. Dessa produkter är inte kompatibla. Om en lack-baserad täckfärg appliceras över en standard, snabbtorkande produkt, lacken transportörer och torkar sannolikt kommer att upplösa den första beläggningen, skapar en skrynklig yta. När man målar något objekt, se till att de primers, kappor bas och topplack är utformade för att fungera tillsammans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92353.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.