Vilka är fördelarna med en kompressor?

En kompressor är en mer eller mindre enkel anordning som tvingar mer luft än normalt in i motorn, där den lägger till makten av detonationen som producerar motoreffekten. Ju mer luft som pumpas, desto mer tändningen och, därför, desto mer ström. Detta kan vara en farlig och mycket ineffektiv metod för motoreffekten, men vissa är fortfarande övertygad om att det fungerar. På något sätt är en kompressormatad bil rekommenderas för gata körning, även om vissa mindre kraftfulla kompressorer är street legal. Ineffektiviteten

främsta nackdelen med den överladdade motorn är dess ineffektivitet. De är inte avsedda för bränsleeffektivitet och tillförlitlighet, men om makten ökar bara. Problemet här är att kompressorn i sig är väldigt dyrt att köra och tar ungefär 30 procent av motorns effekt för att köra den. Den turboladdade bilen körs på energi som redan har använts och skall normalt tas bort som avgaser.
Heat

Den enkla sanningen är att kompressor bränner mer bränsle, varmare och snabbare. Problemen här är oändliga. Mer bränsle bränns grund av den stora mängd luft som pumpas in i motorerna. Detta skapar en mycket varmare motor. Naturligtvis ökar detta så småningom slitage på en motor, och delar såsom bränsle regulatorer och injektorer blir smutsiga och fel snabbare. Som ett resultat, är en kompressor inte tillräckligt, men en luftkylare (i huvudsak en liten radiator) måste ingå i motorn för att sänka temperaturen hos luften. Denna gång tar mer energi att köra. När luften pumpas ska brännas är för varmt, det innehåller mindre syre och därför brinner dåligt. En kylare kommer att se mer syre bibehålls i luften och därmed, kommer att bränna bättre. Men denna snabba förbränning innebär också att det bränsle som du använder i en kompressormatad bil måste uppgraderas, endast den högsta oktan bränsle kan användas. Ytterst är kompressor en kostsam och ineffektiv förutom en bil.
Skador

Själva karaktären av en kompressor innebär explosionerna inträffar i motorn producera den energi som går bilen är mycket mer intensiv och skadliga än vad som normalt skulle produceras i ett lager motor. Förtida brinnande från överhettning är ett vanligt problem, vilket i sin tur leder till tillförlitlighetsproblem med alla överladdade bil. I allmänhet är det mest ofördelaktiga kompressor den positiva förskjutningsanordning, som håller det uppsving kontinuerlig oberoende av varvtalet för motorn. Ju mer fördelaktig är den dynamiska förskjutningsanordning, som endast ger det uppsving när motorn börjar att rev hög. Denna sistnämnda systemet är dyrare och svårare att köra, men gör mindre skada på bilen totalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91798.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.