Vad orsakar tändmodulen att gå ut i en 1985 Fiero?

Den Pontiac Fiero föddes 1984 som en tvåsitsig mittmotor coupé med massor av potential. Huruvida denna potential så småningom insåg eller inte, var tillägget av en V-6 motor alternativ i 1985 ett steg i rätt riktning. Den hög energi tändsystem av antingen bas fyra-banger, eller V-6, som drivs på samma grundläggande principer, med liknande komponenter. Tändmodulen inträffar plötsligt, med en slutgiltighet som framkallar misstro. Varje bil av denna årgång kan vara utsatta för haverier, men vissa konstruktionsegenskaper Fiero gör tändmodulen mer mottaglig för död än liknande moduler med mer konventionella konfigurationer. Varma kroppar

Bilar med motorer i den främre nytta av kylluft som passerar genom motorrummet. Fiero radiatorer och fläktar är monterade i fronten för att dra fördel av luftflödet, men den bakre motorrummet är kvar att swelter. Själva motorn lider någon direkt skada, tack vare den klarar kylsystemet, men några av de underhood komponenterna är mindre lyckligt lottade. Elektronik tolererar inte överskottsvärme mycket väl, och en tändmodulen är inget undantag. En generös tillämpning av värme-absorberande dielektriskt fett rekommenderas för undersidan av alla GM tändmoduler av dagen, men fet värmespärranordningen är viktigt för någon nämnvärd modul livslängd i en Fiero.
Pick Up Lines

En relaterad tändning komponent som är utsattes för samma torrid temperaturer som tändmodulen är pick-up-spole. Spolen levererar signalen att modulen använder för att gnistor tid tändning på pluggarna. Som namnet antyder, består pick-up spole av tråd lindningar lindade kring en järnkärna. Elektriskt motstånd i en spole kan variera med omgivande temperatur, men en i vardera änden av dess angivna intervallet kan gå utöver begränsningarna i drift. Konstant funktion vid kanten av toleranserna lägger en påfrestning på tändmodulen. De trådiga linjer, eller leder, som ansluter spolen till modulen kan också framkalla överskott motstånd efter långvarig användning under extrema förhållanden. En pick-up spole som är mindre än perfekt kan förstöra en ny tändmodul omedelbart eller efter några mycket kortlivad framgång.
Sista dansen

Överskott elektriska motståndet i sekundära tändkretsar kan orsaka kvarstående energi att söka en oavsiktlig kurs till jord. Defekta tändstift, kablar plugg, eller lock distributör kan skymma banan normalt rest av kraftfull energi, vilket miniatyr blixtnedslag att dansa omkring i fördelarlocket. Kolbana spåra aktiviteten inne i fördelarlocket som ett svart pulver rester där spänningen tar upprepade omvägar. De pulverformiga spår kan erbjuda en minsta motståndets väg för de elektriska laddningar, som sedan slipas på distributören kroppen, eller slagbryggan. Tändmodulen är monterad på slagbryggan, och inte uthärda många sådana ökningar.
Break Up

brutna anslutningar i marken kretsar kan orsaka återkommande problem att bli en ständig källa till frustration för en Fiero ägare. En tillfällig förlust av motorn marken kan orsaka tändmodulen att misslyckas, eller störa annan krets verksamhet. Fet och smutsiga motorytor kan förebygga enstaka komponenter från grundstötning helt. Basen av distributören, samt motor remmar marken och ledningar kontakter sele, måste hållas rena, stram och torr för att säkerställa uppkoppling. Kabelstam kan drabbas korrosion inte synliga för tillfällig kontroll, och bör kopplas bort, rengöras eller repareras vid behov. Dielektriskt fett bör användas för att täta vissa kabelstam, om tillverkaren eller fabriken verkstadshandbok så rekommenderar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68806.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.