Motorstopp i kallt väder med en 1996 Dodge Ram

årsmodell 1996 var viktig, inte bara för Ram, men för alla andra fordon i Amerika. Detta var året då den federala regeringen i uppdrag att anta Onboard Diagnostics, Series II protokoll. Bland annat är en av OBD-II: s främsta dygder dess förmåga att anpassa sig till alla miljöer samtidigt bibehålla en lämplig tidpunkt och luft /bränsle-förhållandet. Men sensorer misslyckas med tiden, vilket gör datorer som den i RAM för att göra misstag och misslyckas med att anpassa sig till förändringar i lufttemperatur och täthet. Coolant Temperature Sensor

misslyckas kylvätsketemperatur sensonr är en av de främsta syndarna för kallt väder problem. Före införandet av datoriserade kontrollsystem, begagnade motorer choke plattorna för att minska luftflödet in i motorn medan kall. Kalla motorer vill inte bränna bränsle, så de behöver en fetare blandning för att upprätthålla en konsekvent brännskada i cylindrarna. Om din kylvätska temperaturgivare börjar gå ut, kan motorn tror att det körs varmare än det egentligen är, och kör grov eller stall som följd. Detta kommer sannolikt utlösa felkoder indikerar ett intermittent misständning, om inte koderna är specifika för kylvätska temperaturgivare. Addera MAP Sensor

Ram motor styrsystem bygger främst på avläsningar från grenröret lufttryck /vakuum sensor för att bestämma belastningen på motorn. Den använder vad som kallas "speed-density" beräkning redogöra för hur mycket syre som går in i cylindern, i motsats till mass-luftflödet som används av andra tillverkare. Speed-density system är mycket effektiva, men de är också mycket restriktiv. De fungerar mycket bra inom vissa områden, men de är också mycket känslig för sensor fel och variationer i temperatur och tryck. En dålig grenrör lufttryckssensor kommer säkert få lastbilen att krångla när luften är kallare och tätare än den annars skulle vara.
Insugsluftens temperatursensor

Intaget lufttemperaturgivare är något underordnad på en mass-flow-systemet, men är absolut nödvändigt på en speed-density systemet. Datorn använder indexerad information från IAT och MAP, som den använder för att beräkna exakt hur mycket syre som går in i cylindrarna. Utan korrekt information från IAT, som huvudsakligen är en termometer, är datorn saknas hälften av den information som den behöver för att beräkna rätt luft /bränsleblandning. Så, förutsätts det att din kör på runt 70 grader, där luften är mycket mindre syre-tät än det är vid 20 grader. Så, motorn vindarna kör upp långt smalare än det borde och kommer att stanna i kallare klimat eller temperaturer.
Transmission Temperaturgivare

Din sändning har också en temperatursensor och dess funktion är precis lika viktigt som för motorns kylvätska temperaturgivare. Kall olja är tjock olja, och tjock olja inte vill strömma genom växellådans flytande linjer eller lamellerna i momentomvandlaren. Din Ram datoranvändning information från vätska temperatursensorer för att bestämma hur långt att öppna ventilerna i överföringen, när man ska öppna dem och hur mycket motstånd att förvänta sig när vätskan försöker tvinga sin väg genom lamellerna momentomvandlare. Det kommer, concordantly, öka uteffekten för att hålla motorn igång tills transmissionsolja värmer upp. Hastigheten-density system hjälper också till att utföra denna funktion, men en dålig transmission tempgivare kan stall påverkar motorn på samma sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68748.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.