Hur säljer jag en bil som inte kommer att passera Kalifornien utsläppsproven?

Din bil måste passera Kaliforniens utsläpp tvåårig smog prov vartannat år. En bil som inte kan passera smog testet blir en finansiell skuld. Du har flera alternativ för juridiskt överföra titel och få viss ekonomisk ersättning. Överväga att sälja din bil på nätet till en out-of-state köpare från en stat med lindrigare utsläppskrav. Vissa landsbygdsområden har inte utsläppskrav. Instruktioner
1

Sälja bilen av staten. En bil som inte passerar Kalifornien utsläpp regler kan passera någon annanstans. Forskning bilförsäljningen regler för köparens stat och Kalifornien för att säkerställa att försäljningen uppfyller alla rättsliga krav i varje stat. Kontrollera med din lokala avdelning av motorfordon för hur man får en tillfällig registreringsskylt eller registrering etikett som krävs för att köra fordonet av staten.
2

sälja bilen till en del återförsäljare eller bärgning gård. Skräp varv hela Kalifornien kommer att köpa din bil för kontanter och tjäna pengar på delarna. Du kan också sälja det till out-of-state delar återförsäljare. Se till att köpeskillingen ingår bogsering och omedelbar kontant betalning.
3

pension din bil genom ett statligt program. Den Bureau of Automotive Repair, California Department of Consumer Affairs, erbjuder $ 1.000 till pensionera din bil och få den demonteras. Fyll i Consumer Application Assistance Program. Din bil måste uppfylla specifika utrustning och operativa krav för att kvalificera sig för programmet.
4

donera bil till välgörenhet. Många lokala och nationella välgörenhetsorganisationer kommer att ge fri bogsering och ge ett kvitto för en avdragsgill donation. Meddela välgörenhet av märke och modell på fordonet som ska doneras, ordna en gratis hämtning och få en skatt avskrivning. Informera välgörenhet som de överlåtbara titeln kommer att vara för ett fordon som inte kan passera Kaliforniens utsläpp regler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150721.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.