Hur man handskas med en bil när någon dör

Om någon närstående dör, kommer han troligen lämna ett testamente som styr personlig egendom och tillgångar till olika arvingar. Ett av dessa objekt kan vara en bil. Om du ärver en bil, det finns flera vägar man kan ta för att betala av någon bil skuld, men det beror på om den avlidne hade livförsäkring eller en pensionsfond. Saker du behöver
avlidnes vilja, dödsattest, fordon titel och bevis på Bilförsäkringar
Visa fler instruktioner
1

Först av allt, efter att din älskade har dött kommer eventuella utestående skulder betalas av avvecklingen av hans tillgångar och egendom. Ett billån är ett "säkrad skuld," eller något som har krävt ett hem eller bil som säkerhet. I så fall är det upp till arvingarna att återbetala lånet i sin helhet, eller lämna tillbaka bilen till den finansiella långivare.
2 p Om din älskade hade livförsäkring, kommer att livförsäkringar betalar du ett engångsbelopp om du är en förmånstagare. Detta är också sant om du är en mottagare av din älskades IRA. Din förmånstagare status ger dig utrymme att betala alla utestående skulder på bilen, och antingen behålla den eller sälja den. Addera 3 p Om din älskade tog ut en död ersättning täckning på bilen, som innebär att lånet är försäkrad genom försäkringsbolaget. Eftersom du är skuldfri, kan du antingen behålla eller sälja bilen.
4 p Om din älskade man har någon utestående skuld på bilen och inte ta ut ett lån, är det ansvar av dig och andra arvingar att betala för de återstående saldot på skulden.
5 p Om du vill sälja bilen, kan du antingen sälja det själv, sälja den via en återförsäljare eller sälja den på auktion . Du kan också använda webbplatser som Craigslist och eBay för att sälja bilen på en bra vinst. Dessutom kan du donera bilen till en välgörenhetsorganisation och få ett skatteavdrag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150553.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.