Hur Donera fordon till välgörenhet i Illinois

Om du har en bil i Illinois som du inte använder eller bara inte längre vill behålla, kan du donera den till ett område välgörenhet. När du donera en bil till en Illinois välgörenhetsorganisation som är listad med IRS som en välgörenhetsorganisation, kan du göra anspråk donation på din skatt. I själva verket är det tillåtet att ange fordonets marknadsvärde. Detta är det pris som du skulle kunna sälja bilen till en köpare i den nuvarande marknaden, vilket är sannolikt lägre än det pris du betalat för bilen. Instruktioner
1

Identifiera välgörenhetsorganisationer som är berättigade till avdragsgilla fordon donationer genom att använda online-versionen av publikation 78 på IRS webbplats. Skriv en välgörenhetsorganisation namn, "Illinois" eller en stads namn att hitta kvalificerade organisationer.
2

Skaffa bilens marknadsvärde med hjälp av Kelley Blue Book eller NADA Guider webbplatser. Ange din Illinois postnummer på Kelley Blue Book plats för lokala värdet. Använd "private party value" på Kelley Blue Book webbplats och den "genomsnittliga inbyte" på NADA Guider platsen för den mest exakta måttet på marknadsvärdet. Om de två siffrorna varierar, kan du lägga dem tillsammans och sedan dividera med två för genomsnittet.
3

Ansök om ett duplikat fordon titel på din lokala Illinois statssekreterare Facility om du inte kan hitta den ursprungliga. Du måste fylla i en "ansökan om fordonets transaktion" och betala ansökningsavgiften, som var $ 95 för mitten av 2010.
4

Ordna på bilens pickup eller transportera det till blodcentralen. Kontakta välgörenhet för att fråga hur det accepterar bilen donationer. Vissa Illinois välgörenhetsorganisationer kommer bogsera bilen bort, medan andra bara acceptera branter. Du måste skriva över äganderätten till välgörenhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/kelly-blue-book/150410.html

Previous:
Next:

Kelly Blue Book

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.