Definition av Fair, Good & utmärkt i Kelley Blue Book

Ursprungligen publicerad som "Blue Book of Motor Car Values", har Kelley Blue Book varit i bruk sedan 1926, då Les Kelley, en begagnad bil återförsäljare, insåg att hans bil värdering lista (som han hade använt sedan början av 1920-talet) som en service till andra bilhandlare. Guiden fick en betydande röst av förtroende under andra världskriget, då den amerikanska regeringen beslutat att sätta en övre gräns för begagnade bilpriser, och använde Kelley Blue Book att fastställa normerna. Det var uteslutande en branschtidning (används bland återförsäljare) fram till 1993, då den publicerades speciellt för bilen köpa allmänheten. Bedöma en bilens skick

Kelley Blue Book har fyra tillstånd klassificeringar för begagnade bilar, båtar och motorcyklar: utmärkt, bra, rättvis och dåligt skick. Mycket få begagnade bilar faller i den utmärkta kategorin, de flesta hamnar i de bra eller rättvist kategorier. The Blue Book bedömning frågesport tar hänsyn till flera specifika aspekter av exteriör, interiör och mekaniska förhållanden, samt huruvida fordonet har kompletta register underhåll, passerar utsläpp tester och har en ren titel.

Utmärkt tillstånd

Ett fordon anses i utmärkt skick av Kelley Blue Book ® om det verkar helt ny, har inte haft karosseriet (inklusive färg), saknar rost, är i perfekt mekaniskt tillstånd, och att den inte kräver några reparationer alls. Interiören är ren, som är motorn, som inte har några observerbara brister eller läcker vätska. Motorn bör också verkar vara fri från slitage. En bil i utmärkt skick har en hel (bevisbara) rekord av service och en ren titel historia. Enligt Kelley Blue Book, "mindre än 5 procent av alla begagnade bilar faller in i denna kategori." I gott skick
Bra skick

En begagnad bil också har en ren titel och inga betydande mekaniska problem --- eventuella problem som det kan ha bör vara lätt att reparera. En bil i bra skick, på det hela taget inte ha några större brister (ingen kropp skador). Interiör och exteriör har väldigt få, om några, uppenbara dings, repor eller defekter, och färgen jobbet är fortfarande blank. Kroppen av bilen ska vara rost fri eller har väldigt lite rost. Om däcken --- som alla matchar --- show bära, det är inte mycket, och de har betydande liv kvar. Kelley Blue Book konstaterar att den största procent av ägda bilar faller in i denna klassificering.
Fair skick

Kelley Blue Book bedömer ett begagnat fordon tillstånd som rättvist om däcken behöver ersättning, har det någon rost (som måste vara repareras skall klassificeras i verkliga skick), besitter det vissa brister i motorn eller andra mekaniska system, eller några visuella brister (i lack eller insidan). Eventuella brister eller defekter måste vara funktionsdugliga eller repareras, och enligt Kelley Blue Book, måste bilen vara "i rimlig körbart skick."
Dåligt skick

Enligt till Kelly Blue Book hemsida, "Kelley Blue Book inte försöka rapportera ett värde på en" dålig "fordon eftersom värdet av dessa fordon varierar kraftigt. Ett fordon i dåligt skick kan kräva en oberoende bedömning för att bestämma dess värde." Däremot har de en kort kriterier för vad som allmänt utgör dåligt skick. Om, för ett exempel, kan en bils körsträcka inte bekräftas, eller dess titel är inte ren (dvs. en bärgad eller tidigare översvämmade bil), eller att bilen har mekaniska problem som inte kan repareras, det anses i dåligt skick . Med allvarlig rost och inte kör väl också räknas en bil som är i dåligt skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/kelly-blue-book/150407.html

Previous:
Next:

Kelly Blue Book

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.