Hur man avgör Vehicle egentligt värde

Ett fordon, som allt annat, är värt vad någon är villig att betala för det. Men att göra en rättvis transaktion börjar med att veta ett rimligt begärt pris. Att känna ett rimligt begärt pris är baserat på att veta egentligt värde. Oavsett om du försöker att hitta pengar värde för försäkringar, för att göra en privat försäljning eller köp eller att ha en aning om vad du kan förvänta dig en återförsäljare för att ge dig för din bil, kan en liten enkel forskning ge all den information du behöver. Instruktioner
Använda Kelley Blue Book att fastställa faktisk Cash Value
1

Utvärdera tillståndet i ditt fordon. Är det kroppen skada? Rust? Några större mekaniska problem? Hur är däcken? Finns det tårar eller fläckar på sätena eller matta? Är det streck i gott skick? Gör alla mätare och elektronik fungerar? Vilken storlek är motorn? Är det en automatisk eller manuell växellåda? Är det en tvåhjulig eller fyrhjulsdrift? Var noga med att skriva ner körsträcka.
2

Gå online till Kelley Blue Book, www.kbb.com. Detta är den allmänt accepterade webbplatsen för att utvärdera fordonets värde. Om du försöker att bestämma värdet av en begagnad bil, kan du söka efter år, märke och modell eller kategori.
3

Ange år, märke och modell eller den kategori du vill att söka. Det kommer att be om ditt postnummer för att ge korrekt information.
4

Välj om du vill att andrahandsvärde, privat fest värde eller ett rekommenderat konsumentpris värde. Den andrahandsvärde är priset en återförsäljare är villig att ge dig mot ett nytt fordon, och kommer troligen att vara den lägsta. Den privata parten värde är det pris du kan be om det om du planerar att sälja den själv. Det kommer att bli högre eftersom du gör arbetet med att sälja det själv och inte behöva figurera i återförsäljarens vinst. Det föreslagna värdet är vad du kan förvänta dig en återförsäljare för att be om ett fordon.
5 p Om webbplatsen kräver det, välj trim av fordonet. Det kommer att ge dig alternativ att välja.
6

Välj motorns storlek (hur många cylindrar och liter), drivlina, (tvåhjulig eller fyrhjulsdrift), växellåda (automatisk eller manuell) och Ange mätarställningen. Markera alla alternativ din bil har. Ju fler alternativ man har, desto mer kommer det att vara värt, men vara korrekt.
7

Välj fordonets skick. Webbplatsen ger riktlinjer för varje tillstånd, och erbjuder även en förutsättning frågesport om du är osäker på vilken kondition att välja.
8

Webbplatsen kommer att visa dig värden för olika förhållanden. Detta bör beaktas av kontanta värdet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/kelly-blue-book/150397.html

Previous:
Next:

Kelly Blue Book

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.