Hur man beräknar en bils andrahandsvärde

När du säljer din begagnade bil, kan känna dess andrahandsvärde hjälpa dig att få bästa möjliga pris. Beräkna en bils andrahandsvärde kräver en ärlig bedömning av bilens status, med tanke på att köparna kan slå upp bilens historia eller ha en mekaniker undersöka den innan köpet att leta efter problem. Prissättning ett fordon noggrant bidrar till att locka potentiella köpare, men du bör lägga 3 till 5 procent av din ideala försäljningspriset för att möjliggöra förhandlingar med köparen. Instruktioner
1

Kontrollera bilens nuvarande körsträcka och tekniska specifikationer, om du inte redan känner till dem. Dessa inkluderar dess årsmodell, motorstorlek och specialfunktioner, såsom sidokrockkuddar och larmsystem.
2

Kontrollera bilens historia rapport genom att söka dess VIN, eller Vehicle Identification Number, på en ansedd webbplats som Auto Check eller CARFAX. Om du har varit den enda ägaren, kan du hoppa över det här steget, även om vissa köpare kanske vill se rapporten olyckan historia innan du köper bilen.
3

Klassificera bilens allmänna skick baseras på faktorer såsom dess underhåll frågor, olycka historia och kropp och inre utseende. Utmärkta eller rena bilar vanligtvis har aldrig varit i olyckor, har mycket få mindre repor och rena interiörer, och har haft alla rutinmässigt underhåll som utförs på tid. Mest begagnade bilar är ett steg ner från det, med några större underhåll frågor och ett bra utseende. Begagnade bilar i dåligt skick har några kända problem i underhåll och kan ha större bucklor eller repor.
4

Läs print och online-platsannonser för andra fordon som säljs i ditt område. Leta efter fordon som säljs av privata parter som är samma märke och modell och ett liknande år och körsträcka. Lista alla fordon du hittar och deras priser.
5

Ange din bils information i minst en användas online bil prissättning webbplats (tre finns i avsnittet Resurser). Skriv ner den privata parten andrahandsvärdet tillhandahålls.
6

Estimate bilens andrahandsvärde som genomsnittet av listan över potentiella andrahandsvärdet du har samlat.
7

Lägg ett till två hundra dollar till sitt värde om din bil har fått nya bromsar eller däck monteras inom det senaste året, om du inte redan kategoriseras bilen vara i utmärkt eller rent skick när prissättning det.
8

Subtrahera cirka 15 till 20 procent från bilens privat fest värde att hitta hur mycket du kan förvänta dig att få för det på ett återförsäljaravtal. Bilens andrahandsvärde är högre om du säljer den direkt till en annan person än om du säljer den till en återförsäljare eller byta in det på ett återförsäljaravtal för en annan bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150036.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.