Hur man värderar en Auto Med Salvage Title

För att kvalificera sig för en bärgning titel, måste du reparera en bil till din statens driftstillstånd. I de flesta fall får du en bärgning titel efter att du reparerar en bil som ett försäkringsbolag var. När du har reparerat bilen, kan du behöva bestämma ett värde för att få bilförsäkring eller sälja den. Att veta hur man bilar värde bärgning kan hjälpa dig att uppnå dina mål. Saker du behöver
Internet
Visa fler instruktioner
1

Förstå hur bilen försäkringsbolagen tilldela värde till fordon med bärgade titlar. Enligt CarInsuranceRates.com, kommer en bil försäkringsbolag värderar ett fordon med en bärgad titel vid 40 procent mindre än en med en ren titel. Medan enskilda köpare inte får använda en exakt formel för att bestämma värdet, tenderar de också att tilldela ett lägre värde på bilen på grund av titeln tillståndet.
2

Få jämförelser för värdet av liknande fordon med rena titlar. Den Kelley Blue Book ger en online-resurs för att hjälpa dig hitta comps. Du anger specifikationerna för din bil, till exempel fabrikat, modell, år och skick, och verktyget ger dig ett uppskattat värde. Vanligtvis kommer du att se ett värde baserat på villkor med liknande-nya bilar har mer värde än bilar i måttlig kondition. Villkoret aspekten av fordonet kommer att vara subjektiv, så välj det värde du känner verkligen representerar din bil.
3

Överväg att använda ytterligare källor för att få comps. Medan Kelley Blue Book har ett gott rykte för att ge korrekta värden för begagnade bilar, är det inte det enda tillgängliga alternativet. Du kan bläddra igenom nätet och skriva ut annonser för att hitta annonserade priser för fordon som liknar ditt. Du kan också söka auto forum, som ibland kommer att ha trådar som är specifika för auto bärgning.
4

Estimate en 40 procent avdrag på värdet du hittar. När du sätter sig på en bas värde, multiplicera den siffran med 0,6 för att hitta det reducerade värdet på din bil. Exempelvis multipliceras en bil med ett värde på $ 1000 med 0,6 ger bärgade auto ett värde av $ 600, vilket är en minskning med 40%. Du kan också hitta det reducerade värdet genom att multiplicera ren värdet på bilen med 0,4 och sedan subtrahera detta svar från ren värde.
5

kassera kostnader involverade i att återställa eller återuppbygga fordonet. Även om du kanske vill lägga in kostnaden för reparationer, kanske du har spenderat mer att fixa bilen än det är faktiskt värt. Vissa människor kan göra en vinst reparera bärgade fordon, men många gör det inte. Bara för att du sätter in pengar i bilen betyder inte att du får pengarna tillbaka när du säljer den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150018.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.