Hur man lägger ett värde på en bil donation

Det brukade vara så att, enligt federal skatterätt, kan du dra av marknadsvärdet av någon bil du doneras till en välgörenhetsorganisation. Däremot ändrade regeringen lagen taxeringsår 2005 eftersom många människor missbrukade det, dra för mycket pengar. Nu finns det fler fälgar du måste hoppa genom att fastställa avdrag du kan ta på din donerade fordonet. Instruktioner
1

Bestäm vad välgörenhet kommer att göra med bilen. Om välgörenhet kommer att helt enkelt sälja det, är det mesta du kan få som ett avdrag vad de säljer den för om det gör mer än $ 500. Be för organisationen att ge dig ett kvitto så snart som möjligt så att du kan ge den till IRS. Om i stället, är välgörenhet kommer att använda bilen som en del av sitt uppdrag, antingen genom fastställande av det, kör den eller ge den till någon som behöver ett fordon och kan inte råd med en, gå vidare till steg 2.

2

Räkna ut det verkliga marknadsvärdet på din bil. Kom ihåg att detta inte är detsamma som den återförsälja värde. Två bra ställen att leta är på Kelley Blue Book eller Edmunds 'verkliga marknadsvärdet miniräknare. När du använder antingen ange former, vara brutalt ärlig om tillståndet i din bil. Eftersom välgörenhet kommer att få en redovisning av bilens vistelseort, kommer det inte vara svårt för en revisor att avgöra om det är helt nya eller ganska gamla.
3

Se till att du är följer IRS regler innan du fyller i det skattsedel. Vad hände 2005 kan hända igen, och du vill vara säker på att du är uppdaterad på alla förfaranden som kan påverka värdet på din bil donation.
4

Gå till IRS webbplats. Du hittar den i vår avsnittet Resurser. Se avsnittet skatt dricks. Glöm inte att inkludera en post av din donation med din deklaration om lagen kräver det. Under 2008 måste du inkludera Form 8283, men detta kan inte vara fallet för framtida beskattningsår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150004.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.