Om Blue Book Värderingar

Auto köpare och säljare använder ofta Blue Book värden som utgångspunkt när man förhandlar om priset på nya och begagnade fordon. Även allmänt betraktas som generiska synonymer för fordonets marknadsvärde, begreppen "Blue Book" och "Blue Book värde" faktiskt registrerade varumärken som tillhör Kelly Blue Book Company. The California företagets tryckta och online Blue guider boken är de viktigaste källorna för information om värdena för nya och begagnade fordon. Betydelse

Nästan en av av tre personer som köper en ny eller begagnad bil i USA besöker topprankade Kelley Blue Book hemsida. Enligt företaget, når inget annat medium fler i-marknad fordon shoppare.
Historia


År 1918 reste en ung entreprenör vid namn Les Kelley från Arkansas till Kalifornien, där han började Kelley Kar Kompany med en inventering som består av tre Modell Ts parkerad i ett öppet parti. Några år senare Kelley började distribuera en lista över bilar som han ville köpa med de priser som han var villig att betala. Snart andra auto återförsäljare började förlita sig på Kelley listor att prissätta sina egna vehicles.In 1926 Kelley formellt publicerade sin första Blue Book of Motor Car Values. När en brist på bilar har lett till skyhöga priser under andra världskriget införde regeringen ett tak baserad på Kelley Blue Book värden. Den Kelley familj fick ut ur bilen säljande verksamhet i 1962, ägnar sina heltidsanställda insatser till Blue Book, som trivdes som en branschtidning för de kommande tre decennierna. En konsument upplaga av Blue Book släpptes 1993 och Kelley Blue Book Company etablerade det som skulle bli en oerhört populär webbplats under 1995. Företaget erbjuder också Blue Book värden för fritidsfordon, fyrhjulingar, snöskotrar, motorcyklar och tillverkas hem.
Funktioner

Tre typer av Blue Book värden finns för bilar: En andrahandsvärde motsvarar det pris som en fordonsägare bör förvänta sig att få från en automatisk dealer.The detaljhandeln värde är det pris som en auto återförsäljare kan söka efter en specifik vehicle.The privat part värde är föreslagna priset för ett fordon som byter ägare som en del av en transaktion mellan en privat köpare och en privat säljare.
Överväganden

bilens allmänna skick är en viktig aspekt i fastställandet av sin Blue Book värde. Vid tillämpning av Blue Book värden, bilar klassas som vara i utmärkt, bra eller rättvist condition.The utrustning finns på fordon - såsom luftkonditionering, storlekar motor och andra tillbehör som farthållare - också faktor i ekvationen vid beräkning Blue Book värden.
Missuppfattningar

Även Blue Book värden används ofta för att bestämma ett fordons beräknade priset, andra källor är tillgängliga för köpare och sellers.The Nationella Återförsäljare Automobile Association är världens största utgivare av begagnad bil och lastbil guider värde. Black Book är en annan känd utgivare av guider fordon värdering. Edmunds Inc. också har skapat en online verklig marknad riktvärde prissättning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150006.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.