Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur kan jag förbättra bränsle körsträcka på en 1994 4.0L Ford Ranger

Som en kompakt pickup, har 1994 Ford Ranger åtminstone en klar fördel jämfört med många av de större lastbilar tillverkade under samma tidsperiod:? Gas körsträcka. Även utrustad med mer kraftfull 6-cylindrig, 4.0L motor, en fyrhjulsdrift, är manuell-shift Ranger kan uppnå 17 mpg vid stadskörning och 22 på motorvägen. De två-hjulsdrift versionen klarar ännu bättre, toppning ut på 18 och 24 mpg, respektive. Du kan hjälpa din '94 Ranger möta dessa siffror, och kanske till och med överträffa dem, genom att följa några enkla steg. Instruktioner
1

Utför regelbundet underhåll på din 1994 Ranger. Äldre bilar har en tendens att utveckla dålig gas körsträcka eftersom deras motorer inte är rätt inställd eller underhålls. Kontrollera och byt olja så ofta som var 3000 miles. Om trucken har hög körsträcka, överväga att byta till en hög körsträcka olja eller syntetisk. Kontrollera även luftfilter och tändstift och byt ut dem vid behov.
2

Placera din Ranger på en diet. Enkelt uttryckt, desto tyngre din lastbil, desto mer gas det kommer att brinna. Även ytterligare 100 pounds kan minska körsträcka med så mycket som 2 procent. Ta bort onödiga last och undvika dragande övervikt på långa resor. Dessutom, om du har lagt till eftermarknaden statister till lastbilen, bör du ta bort dem om du vill uppnå bättre gas körsträcka. Till exempel kommer en lastbil mössa, stora däck, stålhjul och nerf barer öka truckens vikt.
3

Kör din Ranger vid tillräcklig fart. En lastbil, även en kompakt lastbil som Ford Ranger, är inte avsedd för racing på motorvägen. Således, om du kör på en lägre hastighet, kommer du att dra nytta av större gas körsträcka. Kom ihåg, kommer hastigheter bortom 60 miles per timme inverka negativt din bränsleeffektivitet. I själva verket, enligt US Department of Energy, är alla fem mph över 60 motsvarar lägga till en extra 24 cent till varje gallon gas du köper.
4

Skär ner på den tid du låta din Ranger på tomgång. När din lastbil går på tomgång, är det slöseri onödan gas. Ha detta i åtanke och stänga av motorn när du hittar dig själv fastnat i stötfångaren till stötfångare trafik eller när man väntar i kö på snabbmat drive-thru.
5

Planera dina rutter och ärenden noggrant när du kör din 1994 Ford Ranger. Välj vägar som lämpar sig bättre gas körsträcka. Till exempel, undvika vägar som är belamrad med stoppljus eller stop-and-go-trafik. Snarare väljer vägar som är allmänt platt och bilfri. Du kommer också vill göra så få resor som möjligt i Ranger. Om du har flera ärenden att springa, försöka åstadkomma dem på en resa i stället för flera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135399.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.