Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Orsaker till låg gas körsträcka

Som gaspriserna stiger, få bättre bränsleekonomi i bilen blir allt viktigare. Många saker kan bidra till dålig gas körsträcka, varav de flesta är lätta att fixa hemma. Skälen bakom dålig gas körsträcka börjar alla med felaktig skötsel av fordonet. Genom att ordentligt underhålla din bil, kan du öka din bränsleekonomi och spara pengar vid pumpen. Begränsningar

system i ett fordon måste alla arbeta tillsammans för att fordonet ska kunna fungera korrekt. Om det finns en begränsning i något av dessa system, kan det innebära påfrestningar på bilens motor och orsaka dålig gas körsträcka. Bränslespridare, luftfilter och bränslefilter kan alla bli igensatt med smuts om den inte sköts på rätt sätt. När en av dessa komponenter blir blockerad med smuts och skräp, måste motorn arbeta hårdare, minskar gas körsträcka.
Motor

Defekta komponenter i din motor kan vara orsaken till dålig gas körsträcka. Saker som tändstift och olja bör kontrolleras och bytas regelbundet för att hålla din motor i topptrim. Använda motorolja som är formaterad för din bil också bidrar till att öka gas körsträcka. Energieffektiva oljor och tillsatser finns tillgängliga, för att hjälpa din motor fungera smidigare och öka gas körsträcka, på din lokala bil butik.
Hjul och däck

Rätt däcktryck måste upprätthållas för att få fabriken betygsatt bränsleekonomi. Använda ett fordon med lågt däcktryck kommer att orsaka mer däckets slitbana röra vägen som orsakar friktion och avfall makt. Ett annat slöseri med makt är felaktigt inställda hjul. Detta problem kan sätta hämsko på däcken och orsaka lägre gas körsträcka utöver andra allvarliga problem som däck utblåsning. Gas körsträcka kan också påverkas av att sätta fälgar och däck på din bil som är större än vad som rekommenderas. Ju större däcket, desto mer slitbanan som vidrör marken och skapar friktion som drar ner din bil och din bränsleekonomi. Addera Köra

hur du kör har en påverkar bränsleförbrukningen. Om du kör din bil som du är på banan - accelerera snabbt, fortkörning eller hålla motorn på höga varv per minut - din gas körsträcka kommer att minska. Konstant acceleration och stopp sätter påfrestning på din motor och orsakar mer kraft att gå förlorad i processen. Detta är varför bilar har en högre mil per gallon rating för landsvägskörning än stadskörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135571.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.