Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur är Sulphur bort från olja och gas?

Råolja och gas har många komponenter som måste tas bort innan de är användbara på marknaden. En av de mest giftiga element i de råa produkterna är svavel. Svavel bildar föreningar i gas och olja, till exempel svavelväte, som är mycket frätande och mycket giftiga. Vad är svavel?

Svavel i sin renaste form är ett element vars symbol är S, vars atomnummer är 16 och vars atomvikt är 32.06. Det är en blekgul spröd metall. Det är den tionde vanligaste grundämnet i universum och finns i många föreningar. I forna tider var svavel vet att grekerna som svavel. Det brinner med en varm eld och är det ämne som används på huvudet av matcherna. Det är också en komponent i krut. Addera Varför är svavel bort från olja och gas?

Svavel har många använder den också kan bilda många föreningar som är extremt farlig för din hälsa. Den vanligaste exemplet är vätesulfid, som bildas vid förbränning av bränslet innehåller svavel. Detta är en extremt frätande gas som är mycket giftigt vid inandning. Kommersiellt är det används för att göra svavelsyra. Hur är oönskade svavelföreningar bort?

Aminer är organiska föreningar som innehåller en kväveatom Addera ditt. Dessa aminer reagerar med vätesulfid att producera giftfria produkter, som lätt kan avyttras. En annan metod är svavelväte elimineringsmedel, som kommer i flytande, fast och katalysator-typer. De tar bort vätesulfiden från gasen eller olja. Fördelen med de asätare är att de är lättare att använda i avlägsna områden och kan vara billigare än aminer.
Nya idéer

Sedan slutet av 1990-talet nya idéer har framkommit om hur man tar bort svavel från olja och gas. Filter har utvecklats som tillåter svavel som skall avlägsnas billigt. En annan intressant teknik har varit utveckling av svamp för att avlägsna svavel. Dessa innovationer är fortfarande i tidiga utvecklingsskeden och med 2010, är ​​inte allmänt tillgängliga kommersiellt.
Svavelavlägsnande är mer angeläget än någonsin

borrning efter gas och fortsätter olje djupare och djupare ner i jorden, är forskare upptäcker högre och högre halter av svavelväte i de råa produkter. Olje-och gasindustrin är därför tvungen att hitta bättre och billigare sätt att ta bort oönskade biprodukter innan erbjuda sina produkter till allmänheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135362.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.