Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Densitet Vs. API Gravity hydraulolja

Specifik vikt och densitet API är båda mätningar av densitet. De båda kan användas för att mäta hur allvarlig en vätska, såsom hydraulolja, på samma sätt som miles eller kilometer kan både användas för att mäta avståndet. Och precis som kilometer eller mil, varken är mer exakt än den andra, beslutar sig för att använda i första hand en fråga om preferens och konvent. Densitet

Densitet beräknas genom att densiteten av en fluid genom vattnets densitet. Som ni kanske vet, om något är tyngre än vatten, den sjunker, medan om det är mindre tät än vatten, flyter det. Så om en vätskas specifik densitet är högre än 1, kommer det att sjunka, men om den är mindre än 1, kommer det att flyta. Att veta vilka vätskor flyter är viktigt i många industriella områden. Addera API Gravity

Densitet är särskilt viktigt för oljeindustrin. När råolja tas från marken, raffinaderier separera råa i tjära, fotogen, bensin, hydraulolja och många andra föreningar. Kunskapen om specifika vikter och kokpunkter tillåter raffinaderier att separera dessa föreningar effektivt. Men värden på specifik vikt varierar kraftigt, och American Petroleum Institute (API) fann det lämpligt att skapa en ny enhet, den självbetitlade densitet API.
Beräkning API Gravity

att beräkna densitet API, måste du veta vätskans specifika vikt. Dividera 141,5 av vätskans densitet och subtrahera 131,5. Om det verkar godtyckliga, är det på grund av att ekvationen var utformad för bekvämlighet skull. Värden för densitet varierar kraftigt, men genom att använda denna formel, API gravity värden på petroleumprodukter är närmare varandra än densitetvärden, gör ingenjörer liv lite lättare.
Hydraulolja

När du på bromsen, använder du ett hydraulolja - bromsvätska - för att ta bilen till ett stopp. Hydraulolja kan vara någon vätska, inklusive vatten, men om det är en petroleumprodukt, kallas det hydraulolja. "Hydraulolja" är en allomfattande term, och det har inte en allvarlig uppsättning API. Istället är vätska med lämplig densitet API väljs enligt jobbet till hands.
Viskositet

Den viktigaste faktorn i att välja rätt hydraulolja är dess viskositet. Absolut viskositet mäter hur lätt en vätska strömmar. Hög viskositet vätskor är tjockare - honungens viskositet är mycket högre än vattnets. Men hydraulolja betygsätts enligt kinematisk viskositet, vilket är absolut viskositet dividerat med specifika vikten. Som ett exempel från verkligheten, med hög viskositet olja motor fungerar bättre i kallare temperaturer, medan användning av låg viskositet motorolja förlänger motorns livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135337.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.