Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Gas Krav för en Mini Cooper

Känd för sin originella design och exakt hantering, är Mini Cooper en liten sport bil som också får bra gas körsträcka. De högpresterande motorer både basen och den turboladdade "S" modeller kräver grundläggande underhåll och regelbundna optimeringar för att hålla i trim. Efter några enkla tips när det gäller bensin användning kommer också att hålla din Mini Cooper i toppskick. Bränsletyper

Mini rekommenderar användning av en super-premium bensin med en anti-knock (AKI) rating av 91. Du hittar den här rating tryckt direkt på bensinpump när du väljer vilken nivå av bensin att köpa. Mini råder inte använda en bensin med en AKI rating lägre än 87, men med hjälp av en gas med detta minimum AKI betyg kan leda till att motorn producerar knackar ljud vid start när temperaturen utanför är hög. Användning av bränslen med en AKI rating lägre än 87 kan skada motorn.
Bränsle Varning

blyad bränsle kommer att orsaka skador på katalysatorn, så Mini råder inte använder denna typ av bränsle. Dessutom, använd inte ett bränsle som kallas E85, som innehåller 85 procent etanol eller FlexFuel, som också innehåller upp till 85 procent etanol. I etanoldrivmedel är majs används som ett primärt källmaterial. Dessa typer av bränslen kommer att orsaka skador på motorn och bränsletillförseln systemet av en Mini Cooper.
Bränslekvalitetsdirektivet

Enligt Mini, kvaliteten på kommersiellt tillgängligt bränsle varierar kraftigt efter märke. Några av skillnaderna noteras inkluderar volatilitet, sammansättning och tillsatser. För att bevara din garanti, råder Mini med bränslen som innehåller högst 10 procent etanol eller 15 procent metyl-tert-butyl-eter (MTBE), ett tillägg till bensin. Kontrollera med din bensinstation för att bestämma etanol eller MTBE innehåll. Använda sämre kvalitet bränslen kan leda till problem med bilkörning, start och stopp. Dessa villkor kan förvärras av höga yttertemperaturer och hög höjd. Mini rekommenderar att byta direkt till en hög kvalitet, premium tvättmedel bensin bör du stöter på något av de ovannämnda problemen. Fortsatt användning av låg kvalitet bensin kan skada motorn och oplanerat underhåll.
Bränslemängd

Din Mini är utrustad med en låg bränslenivå indikator. Varvräknaren visar det ungefärliga antalet miles kvar baserat på mängden bränsle kvar i bilens bensintank. När Lite bränsle indikatorn lyser, kommer varvräknaren visar ca 30 miles kvar. Mini rekommenderar tankning så snart som möjligt. Möjlig motorskador kan uppstå om bränsletyp är mindre än 30 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135120.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.