Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Bilavgaser Faror

När bränsle-luftblandningen antänds i förbränningsrummen i en bilens motor, är avgaserna som är kvar släpps ut avgasventilerna och in i avgassystemet, varifrån de sedan hitta sin väg in i atmosfären. Några av dessa gaser är mycket giftiga och vissa utgör miljörisker. Läs vidare för att ta reda på vad dessa bilavgaser är och de faror de medför. Kolväten

När bränslet inte får brännas det orsakar utsläpp av vad som kallas kolväten, vilka är det som utgör bränslet. Utsläppen av dessa är ett resultat av ofullständig förbränning eller avdunstning av bränsle i atmosfären. Farorna kolvätena utgör inkluderar ögon, hals och lungor irritation, och exponering för dem kan bidra till utvecklingen av cancer. Addera Kolmonoxid (CO)

Kolmonoxid, en ytterst giftig gas, släpps på grund av den partiella förbränningen av ett petroleumbaserat bränsle. Faran ligger i det faktum att det är färglös, luktlös och dödlig. Vid inandning av höga koncentrationer, förhindrar blodkroppar från att föra syre till vävnaderna och kan leda till döden. Tidiga symtom på koloxidförgiftning är huvudvärk, illamående, dimsyn och trötthet.
Kväveoxider

De extremt höga temperaturer som finns i en bil motor kan skapa gaser gjorda av en förening som innehåller syre och kväve som är kemiskt kombineras. Dessa gaser är det som gör smog look brunt och ansvarar för att ozon i smog. Ozon har en obehaglig lukt, och kan vara ett öga och respiratorisk irriterande.
Partiklar

Ibland fasta partiklar av kol, sot och bränsle tillsatser kastas ut från en bils avgaser . Den stora majoriteten av dessa utsläpp är partiklar av kol som kommer från dieselmotorer, bensinmotorer är inte en stor källa till partiklar. Faran med partiklar är mest akut kändes som astmatiker, vilkas tillstånd kan utlösas av exponering för partiklar.


Koldioxid (CO2) Även om inte giftigt för människor (utom i extremt höga koncentrationer som är nästan aldrig stött på), koldioxid, en viktig del av bilavgaser, utgör ändå sina egna risker. Ett växande antal forskare anser att CO2 är en bidragande orsak till den globala uppvärmningen, vilket kan leda till klimatförändringar, stigande havsnivåer och andra omvälvande effekter. Naturligtvis är bilavgaser inte den enda källan till denna emission, när den framställs som helst kolbaserat bränsle bränns, såsom för elproduktion. Men bilar bidrar en betydande mängd av denna så kallade växthusgaser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135186.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.