Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Komponenterna i bilavgaser

Bilar drivs med förbränningsmotorer som omvandlar kemisk energi i bensin till mekanisk energi som driver bilen. Förbränningen process som sker under denna omvandling har många biprodukter, av vilka några är farliga för människors hälsa eller skadar miljön. Koldioxid

En bil färdas 12.500 miles i ett år och förbrukar bränsle med en hastighet av 21,5 mpg producerar 11,450 pounds av koldioxid under det året. Ett fordons bränsleeffektivitet är direkt proportionell mot hur mycket koldioxid den producerar, en minskning med 1 procent resulterar bränsleförbrukning i en motsvarande 1 procent minskning av koldioxidutsläppen, enligt Environmental Protection Agency (EPA). Koldioxid är en växthusgas som bidrar till den globala uppvärmningen och är transportsektorn främsta bidrag till den globala uppvärmningen, EPA rapporter.
Kolmonoxid

Den genomsnittliga bilen kommer producerar 575 pounds av kolmonoxid i ett år. Kolmonoxid är ett resultat av ofullständig förbränning av bränsle, oftast på grund av en otillräcklig luft-till-bränsle-förhållande när ett fordon först startas eller när den är dåligt inställd. Två tredjedelar av all kolmonoxid föroreningar, och så mycket som 90 procent i tätort, orsakas av bilavgaser.
Kväveoxider

ett år, kommer den genomsnittliga bilen producera £ 38,2 kväveoxider, som består av olika föreningar som bildats från kväve och syre i de varma, högtrycks-förhållanden en motor. Fordon utrustade med katalysator konverterar tyngre föreningar till kvävedioxid eller NO2. Denna gas är 300 gånger mer potent än koldioxid som växthusgas.
Kolväten

Kolväten är en annan biprodukt av ofullständig förbränning. Den genomsnittliga bilen producerar 77.1 pounds av kolväten i ett år. Några av de kolväten som påträffas i bilavgaser är inte bara giftiga utan också potentiellt cancerframkallande. Kolväten kombineras med kväveoxider och, i närvaro av solljus, reagerar för att bilda marknära ozon, vilket är en viktig del av smog, enligt Alpha Online. Denna marknära ozon är irriterande för ögon och övre luftvägar, och det kan skada vävnader i lungorna.
Vatten

Vatten är en annan produkt av förbränning av bensin. Värmen från motorn omvandlar mycket av vattnet till ånga, som kan blåsa ut avgasröret eller kondens på insidan av avgassystemet och dropp från avgasröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135622.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.