Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur får man bättre MPG Med en Toyota Yaris

Under de senaste åren har bränsleförbrukningen blivit högsta prioritet för både jord-medvetna och recession-medvetna människor i USA och hela världen. Nationens bensin vakthund, FuelEconomy.gov, värderar Yaris på 32 MPG när man kombinerar staden och motorvägen körsträcka, vilket gör den till en av de ledande inom Toyotas effektiv flotta. Men, som en Yaris ägaren själv, jag vet att du kan sträcka på bränsle ännu längre - åtminstone till den kombinerade 36 MPG jag brukar få från en tank. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera däcktrycket innan du kör för att se till att däcken är ordentligt pumpade. Den Yaris "standard trycket är 33 PSI, och även en liten minskning av 1 PSI i tryck kan påverka din effektivitet. Sätt din mätare däcktryck i ventilen på däcket och tryck nedåt tills mätaren tar en läsning.
2

bort övervikt från kombi, som lätt lagrar onödiga skräp, och varje cykelställ eller tung utrustning som du inte använder. Objekt som dessa kan väga din lilla Yaris ner och göra sin motor arbeta hårdare.
3

utföra löpande underhåll på en regelbunden basis, inklusive oljebyten vid varje 5000 miles eller 6 månader, säger Toyota återförsäljare. Enligt Edmunds.com, tvätta utsidan också bidrar till att förbättra effektiviteten.
4

Förvandla din motorn om du räknar med tomgångskörning i mer än 30 sekunder. Köra motorn i onödan bränner mer bränsle än bara starta och stoppa bilen.
5

Undvik att slå på luftkonditioneringen inte är absolut nödvändigt. Detta sätter läggs påfrestning på din motor och drar mer bränsle. Men om du kör i höga hastigheter på motorvägen, är det mer effektivt att vända på luft än att rulla ner dina fönster.
6

Håll din hastighet under 65 MPH för att optimera bränsleförbrukningen. Den mest effektiva hastigheten som att resa är 60 MPH, så att hålla din hastighet mellan 55 och 65 MPH kommer att ge dig den bästa körsträcka.
7

Bibehåll en konsekvent hastighet på motorvägen, och även om city gator, när du kan. Accelerera och bromsa långsamt, över längre sträckor. Enligt en bloggare på GetRichSlowly.org, "Bortsett från att köpa ett nytt fordon, är detta den enskilt mest effektiva steg du kan vidta för att minska dina kostnader." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135056.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.