Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man byter en skyddsgas Cap

En tanklocket tjänar till att förbättra säkerheten, minska utsläppen och öka bränsleekonomi. Utan ett tanklock, kan bensinen avdunsta från tanken, vilket slösar gas och producerar miljöfarliga kolväten. Ångorna också innebära en säkerhetsrisk på grund av sin brandfarlig karaktär. Tanklock är lätt att skruva, men det kan finnas en låsring eller sladd som förhindrar fullständig borttagning. Saker du behöver
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

köpa ett nytt lock tanklocket. Ange år, märke och modell av din bil. Välj mellan en låsning gas cap eller en som inte låser. Om du redan har en låsbar dörr till gaskammaren, du behöver antagligen inte ett lock låsning gas. Välj om du vill ha en OEM eller eftermarknaden delar. OEM delar är den ursprungliga utrustningen från tillverkaren. Eftermarknaden delar är utomstående produktioner konstruerade för att uppfylla delar specifikationer. Eftermarknadsprodukter är generellt billigare, men det kan finnas mindre skillnader i design och funktion.
2

Skruva den gamla tanklocket i moturs riktning. Du kanske måste placera tryck nedåt för att åstadkomma detta. Vissa gas caps skruva helt. Andra kan kräva en liten rotation innan du drar rakt ut.
3

Placera låsringen eller sladd. Detta kommer att vara en plast flik eller tråd som ansluter till en ring runt öppningen till bensintanken, eller det kan vara fäst vid innerväggen eller dörr av gasutrymmet. Det senare kommer vanligtvis fästas via ett litet klipp..


4

Ta tag i kanten med ett par nål-tång och arbeta ringen från slutet av gastank öppning. Om du har en sladd kopplad via en klämma, använd nål-tång för att klämma de två utskjutande flikar för att öppna klämman. Själva mekaniken kommer att variera från tillverkare till tillverkare, så om du har problem, konsultera en verkstadshandbok specifikt för ditt fordon
5

Fäst låsringen eller sladd för det nya tanklocket exakt hur den gamla avlägsnades.
6

Skruva den nya kåpan på plats, precis hur den gamla togs bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135630.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.