Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Effekterna av Bad Gas i en bil

Varje förares värsta mardröm är något som går katastrofalt fel med motorn. Reparationer kan ibland vara oöverkomligt dyr, samt tidskrävande. Så, naturligtvis, kan den fruktade ljudet av skramlande eller knackar orsaka någon liten mängd av ångest. En diagnos av "dålig bensin" kan tyckas vara ett befriande alternativ till mer katastrofala och kostsamma problem. Vänster obehandlade, kan dock dålig gas orsaka mer allvarliga problem senare på vägen för bilens bränslesystem. Typer av Bad Gas

Generellt finns det tre typer av dålig bensin: bensin som inte innehåller tillräckligt med dispergeringsmedel-detergenttillsatser att hålla bränslesystemet rent, bensin som inte innehåller tillräckligt med oktan och bensin förorenad med smuts eller vatten.
Sämre Tillsatser

Enligt AA1Car.com, när en leverantör beslutar att sänka kostnaderna, är ett alternativ att ersätta de tillsatser i bränsle behövs för att hålla bränslesystemet ren med mindre dyrbara, mindre effektiva produkter. Dessa produkter kan byggas upp utan att en fluidiserande tillsats, som omvandlar den fasta uppbyggnaden i ett flytande tillstånd. Men även med fluidiseringsanordningen, kan dessa tillsatser bygga fortfarande upp med tiden. Även tillsatser som förhindrar dessa frågor finns, de är generellt dyrare att lägga till bränslet.
Minskning av tillsatser

Enligt AA1Car.com, industri normer diktera att den ideala nivån av additiv skydd är ungefär 1000 delar per miljon (ppm) av dispergeringsmedel-tvättmedel i bränsle. Men AA1Car.com säger också att de flesta bränsle säljs endast har ca 100 ppm av additiv. Denna skillnad kan så småningom leda till mineralfyndighet bygga upp hela bränslesystemet.
Borttagning av tillsatser

Vissa leverantörer avstår tillsatser. Den resulterande uppbyggnad, om den inte behandlas, kan orsaka hartsavlagringar på insprutare. Så småningom dessa avlagringar begränsa flödet av bränsle från munstycket, samt störa sprutmönstret. Detta kan orsaka en mager bränsleblandning som kan leda till misständning, dålig tomgång, tvekan eller ens stannat.
Low-oktanig bensin

Mest bensinpumpar erbjuda bensin i tre sorter: vanliga (87 oktan), mid-range (89 oktan) och Premium (91 oktan). Några bilar behöver premium utanför hög körsträcka fordon eller personer med överladdade eller turbomotorer. Men premium blandningar har ofta högre halter av bränsle-rengöring tillsatser. Om bilen inte fungerar väl, kan det behöva en högre oktan bränsle eller tjänsten. Innan du byter bränsle kvaliteter, kontrollera bruksanvisningen för att säkerställa att bilen inte är konstruerad för att endast köras på en lägre oktantal. Addera Premium Grade Bedrägeri

Medan de flesta staterna säkerställa bensinpumpar leverera hela gallon konsumenten betalar för, få har något sätt att säkerställa bränslets oktantal. Som ett resultat, en del människor oroar sig för att det finns lite att stoppa skrupelfria leverantörer från potentiellt ge regelbunden oktan bränsle till konsumenter för ett högre pris. Emellertid har fall av sådant missbruk inte dokumenterats eller publicitet.
Omformulerade Bensin

Många stadsområden nu kräver användning av omformulerade bensin, eller RFG att minska luftföroreningar . RFG är dessutom raffinerade, vilket höjer kostnaden och minskar energiinnehållet i bränslet. Men vissa maskinbyggare hävdar att RAMPGENERATORNS inte håller bra om det sitter i tanken mer än åtta dagar. Ingredienserna börjar att separera och absorbera vatten.
Förorenad Bensin

Ibland gas förorenad med smuts eller vatten. Dessa föroreningar vanligtvis hålls av bensinstation pumpar med ett filter. Underjordiska tankar måste uppfylla stränga miljökrav riktlinjer Protection Agency om läckage och markföroreningar, och inspekteras regelbundet. Dock kan dessa tankar läcka och orsaka förorening av mark och gas. I bilar med ståltankar gas, korrosion av skyddande beläggning på insidan kan orsaka rost flingor samla i pickup silen, vilket kan skada bränslepumpen eller sätta igen bränslefiltret. Addera ditt
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135251.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.