Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

De miljömässiga nackdelarna med bilar

Bilar har gett tillförlitliga transporter för mer än 100 år, revolutionerar resa i USA. De banade väg för utvecklingen av förorter och tillåts semesterfirare att resa från kust till kust. För många amerikaner är det svårt att föreställa sig att inte äga en bil. Allt detta rörlighet har dock kommit till en kostnad för miljön. Luftföroreningar

Motorfordon står för 34 procent av kvävedioxid släpps ut i atmosfären. De står också för 51 procent av kolmonoxid, 10 procent av partiklar och 33 procent av koldioxiden. Kvävedioxid är en orsak till surt regn och ökar tillväxten av alger. Partikulärt, även kallad sot, orsakar grumling och förorenar grundvattnet. Kolmonoxid är en giftig gas som kan orsaka dödsfall i stora doser och huvudvärk, förlust av andetag och illamående är mindre doser. Koldioxid är en viktig bidragande orsak till den globala uppvärmningen.
Vattenförorening

Bilar förorenar vattentäkter i en mängd olika sätt. Det ena är genom avrinning av fordonsvätskor, bromsdamm, halkbekämningsmedel och olja. Ett annat är genom läckande pumpar på bensinstationer. Felaktig avyttring av motorolja är också en orsak till förorening av grundvattnet.
Solid Waste

bilarnas miljöpåverkan inte slut när en bil slutar att vara driven. Mer än 10 miljoner bilar skrotas varje år. Cirka 25 procent av dessa bilar är inte återvinns och hamnar på soptippen. Flera hundra miljoner däck också skrotas varje år. Med hundratals miljoner bilar på vägen
mark i anspråk

, de tar upp mer än 13.000 kvadrat miles av mark , mer än delstaten Massachusetts. Ytterligare cirka 4.000 kvadrat miles är täckta med stadsgator.
Energi Använd

Bilar också använda en stor andel av tillgängliga fossila bränslen. USA producerar endast 10 procent av världens olja medan du använder 26 procent. Lätta lastbilar och personbilar står för 43 procent av petroleum brännas varje år.
Buller
p Det finns ungefär 250 miljoner bilar i USA. De svarar för en stor del av bullret i storstäderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135639.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.