Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra Old Miltal Bil Gas

Många ägare av nyare bilar dra nytta av stora gas körsträcka. Detta beror på att nyare modeller är ofta utrustade med effektivare motorer och lättare organ som utnyttjar aerodynamiska styling. Äldre bilar, å andra sidan, drivs ofta med stora motorer som tenderar att guzzle gas för att driva bilens tunga ramen väg. Naturligtvis inte äger ett äldre fordon inte betyda att du måste ge upp till fruktansvärda gas körsträcka. Det finns sätt att göra din klassiska bil mer bränsle-vänliga. Instruktioner
1

schema regelbundet underhåll. Det är särskilt viktigt att du tar hand om bilens motor och se till att det går smidigt. Ett av de bästa sätten att se till att motorn fungerar korrekt är att kolla oljan regelbundet och byt det var 3000 miles. Om din bil har hög körsträcka, kan du köpa olja speciellt avsedd för hög körsträcka motorer.
2

Byt bilens luftfilter /renare. Ett filter som är smutsigt eller igensatt med skräp kommer att ytterligare hämma någon bilens förmåga att få bättre gas körsträcka. Om din bil är gammal nog att ha en förgasare, kommer det att ha en luftrenare placerad ovanpå motorn. Ett nytt filter gör att bilens motor att andas, vilket förbättrar motorns prestanda och effektivitet.
3

Mät lufttrycket i din gamla bilens däck. Om du inte har en mätare lufttryck, kan du köpa en billig en på någon bil leverans butik. Däck som är låga i tryck öka friktionen på vägen, sänka gas körsträcka. Lägg luft som behövs för att alla däck som är låga.
4

bort extra vikt. Därför är chansen att din bil är redan tyngre än många nyare fordon på vägen, kommer eventuella ytterligare pounds förvärrar bara problemet. Kontrollera bilens bagageutrymme för onödiga last och ta bort något du inte vill. Beroende på märke och modell av bilen, kan du ens överväga att byta ut en full-size reservdäck med en mindre, lättare donut reservdelar. Naturligtvis, kolla med din mekaniker för att se till att detta skulle fungera för just din bil.
5

Ändra hur du kör bilen. Det bästa sättet att köra för att uppnå bättre gas körsträcka är att ta det lugnt. Försök att inte gå över 55 mph och uppmärksamma hur man kan stoppa och starta. När du stannar, trycker bromsarna successivt och förutse stopp i förväg. När du börjar, gör det gradvis liksom, accelererar i en stadig takt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135460.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.