Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man beräknar liter gas Begagnade

I en tid när fossila bränslen utarmning är ett växande problem, att veta din förbrukning kan du mäta ditt bidrag till detta problem. Eller ännu viktigare, det ger dig en grund för att sänka bränsleförbrukningen. Veta miles per gallon (mpg) är inte tillräckligt. Det kan vara mer värdefullt att känna till gallon som används per kilometer och den totala liter som förbrukas per år. Instruktioner
1

Se din bils bränsleekonomi, uttryckt som mpg. Denna information bör anges i avsnittet Specifikationer i din instruktionsbok. Två siffror listas: staden och motorvägen körsträcka. För uppskattningar, du ett genomsnitt av två genom att lägga ihop dem och dividera med två.
2

dela den siffran till en för att beräkna antalet liter som används per mil. Som ett exempel, om du får 20 mpg, sedan dela 20 till ett. Detta resulterar i 0,05 liter per mil. Detta innebär att för varje mil du kör, du konsumerar 0,05 gallon gas.
3

Titta på din vägmätare och skriva ner bilens totala körsträcka.
4 < p> Multiplicera din liter per mil med din totala körsträcka för att beräkna antalet liter som förbrukas under livet av din vehicle.To fortsätta exemplet, om din bil har 60.000 miles på det, multiplicera den siffran med 0,05, vilket visar din bils totala bränsleförbrukningen är 3.000 liter.
5

Dividera detta antal med åldern på din bil för att beräkna genomsnittliga gallon som används per år. För att fortsätta exemplet, om din bil är 5,5 år gammal, skulle du dela den i 3000, som talar om din bils genomsnittliga bränsleförbrukningen är 545,5 liter per år. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135621.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.