Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Butyl Rubber Vs. Silikon

Gummi är ett viktigt material som har hundratals användningsområden. Från däck vid datorns tangentbord är gummi som finns i många av de produkter vi nytta av dagligen. Eftersom gummi är en polymer, har det kombineras med olika material för att diversifiera dess användningsområden. Butylgummi är sammansatt av isobuten-isopren, medan silikon består av polysiloxan, en blandning av organiska och oorganiska material. General Properties

Tillverkad av isobuten och isopren, var butylgummi först såldes till massorna i 1943. Det är i allmänhet resistenta mot väder och behåller luft väl, men har ett lågt motstånd mot petroleumbaserade vätskor. Silikon är en nyare gummipolymer som står sig väl i både höga och låga temperaturer, och är i allmänhet lättare att tillverka än sin föregångare.
Hög och låg resistans Jämförelse

Butylgummi är mycket motståndskraftigt mot vegetabiliskt och animaliskt fett, olja, ozon, kemikalier som oxiderar, syror och alkalier. Det är emellertid sårbart för petroleum, aromatiska kolväten och olika lösningsmedel. Silikon är resistent mot oxiderande kemikalier och koncentrerad natriumhydroxid, men är känslig för olika lösningsmedel, oljor och koncentrerade syror. Till skillnad butylgummi, har silikon en låg rivstyrka.
Vanligaste användningsområdena

Butylgummi först användes för att inre linjen däck rören, och fortsätter att vara en populär luft behålla lösning på denna dag. I allmänhet är butylgummi ett föredraget material för mekaniska varor, slangar och tätningsmedel konstruktion. Silikon är mer varierande i sin användbarhet, och används ofta i mindre skala. Förutom däck slang, är det i många köksredskap och datortangentbord.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135671.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.