Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en 2005 Chevy Equinox AWD

Den fyrhjulsdrift Chevy Equinox släpptes första gången 2005 för att direkt konkurrera med Ford Escape och Toyota RAV4 i crossover SUV marknaden. Utrustad med en standard 3,4 liters V-6, var 2005 Equinox betyget 17 mpg i staden och 23 mpg på landsväg. Även om dessa siffror inte är listettor, de är respektabelt för ett fordon som kan 185 hästkrafter. Du kan öka gas körsträcka på 2005 Chevy Equinox och spara pengar på pumpen genom att följa några enkla steg. Instruktioner
1

Lyda skyltad hastighet. Ett av de enklaste sätten du kan spara gas genom att köra på eller under 60 MPH på motorvägen. Enligt US Department of Energy, för varje 5 MPH över 60, minskar du din bränsleeffektivitet. I själva verket är det motsvarande kryss på ytterligare 24 cent per gallon gas. Använd din farthållare för att hålla farten i schack.
2

Planera den mest effektiva vägen till arbete eller frekventa destinationer. Försök att bestämma vilka vägar tar dig och din Equinox där du behöver gå i minst tid och avstånd. Undvik områden som är utsatta för alltför stora trafikstockningar, flertal stoppljus och ojämn terräng. Konsolidera resor om möjligt. Det är mycket mer bränsleeffektiva för att göra en resa i stället för flera.
3

Lasta något överdriven, onödig vikt från din Equinox att göra motorn arbeta mindre och bränna mindre gas. Dessutom, om din Equinox är utrustad med ett takräcke, ta bort den, när den inte används, för att förbättra aerodynamiken på din SUV och förbättra bränsleekonomin.
4

Undvik tomgångskörning din Equinox under längre perioder tid, t.ex. för mer än ett par minuter. Om du hittar dig själv fastnat i trafiken eller väntar på att passera en besättning vägbyggen, förvandla din SUV off sedan starta det igen när du är redo att gå. När din Equinox går på tomgång, är det med bränsle utan att flytta. Det innebär att du får ett rent trista 0 MPG.
5

Kontrollera och byta olja regelbundet. En bra underhållsplan kommer att gå en lång väg mot att hålla din Equinox trim och slösa mindre gas. När du kontrollerar oljan, även kontrollera däcken för att se till att de är helt uppblåst. Efter kontroll av däck, inspektera luftfilter för att säkerställa att den är ren. Om inte, antingen rensa ut smuts eller ersätta den. Slutligen, om din 2005 Equinox har hög körsträcka, och du kan inte minnas den senaste gången du har ändrat tändstift, behöver du förmodligen att få dem ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135236.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.